Ja tutaj popieram zdanie kolegów. Najlepiej bcaa przed aerobami:) z tego co mi wiadomo to chronią tkankę mięśniową oraz pozwalają podczas treningu siłowego zwiększyć również masę jeśli chodzi konkretnie o bcaa (czyli aminokwasy rozgałęzione) ja używam Bcaa Xpress od Scitec'a , dlatego, że puszka 500g starcza mi na długi czas i cena korzystna jest. Niestety smak jest naturalny;P więc możesz albo zaoszczędzić tak jak ja, albo zainwestować w wersję smakową
Suplement chroniący tkankę miesniową
Napisano Ponad rok temu
Od bcaa masa ci nie wzrosnie.... na litośc boską to nie koks.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Białko też nie koks a się po nim rośnie.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
hahaha
Wracając do tematu tych 40h...to z palca to nie jest wyssane, wystarczy poczytać na internecie po jakim czasie organizm "zabiera" energie do przetrwania z tkanki mięśniowej gdy zasoby z kaloryczności (czyt. jedzenie) zostały już spożytkowane. Nikt nie pisał, żeby kolega jadł posiłek 40h po treningu...
No, ale każdy ma swoją teorie i będzie się jej uparcie trzymał dopóki sam się nie przekona.
Jeśli uważacie że bcaa jest niezbędne to czemu na redukcji gdy w ciągu doby nie jadłem 18h i robiłem trening na czczo nie spaliłem mięsa?? Według waszej teorii nie biorąc bcaa powinienem spalić całe mięso i wyglądać jak anorektyk.
To jest moja teoria, sprawdzona na własnej skórze więc niech mi ktoś nie wmawia że bcaa to niezbedny supel Tyle ode mnie i ten post nie miał na celu nikogo urazić pozdro
Użytkownik lezu edytował ten post Ponad rok temu
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem Cię ale chodzi o to że BCAA zabezpiecza mięśnie od katabolizmu, nie jest niezbędne ale może pomóc w tym. Ale wydaje mi się że paliłeś mięso po 18 godzinach postu, może w mniejszy ilościach ale jednak...
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
BCAA to zbędny suplement ktory ma nabijac kabze. Po bialku sie rosnie ale tylko i wyłącznie jeżeli ejst go odpowiednia ilość + dostarczamy nadwyżke kalorii.
Będąc na zerowym bilansie wdupcając tone BCAA i białka nie urosniesz.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
BCAA działa, jak pisałem wcześniej. Nie jest nie zbędny ale zabezpieczy mięśnie.
Napisano Ponad rok temu
Jak grochem o scianę, trudno skoro lubisz wierzyć w to co nie ma realnie żadnego działania to proszę bardzo ale musisz wiedzieć że napiszę że BCAA nie uchroni mięśni bo nie trzeba ich chronić w te 1/2 h po treningu czy tam przed każdemu kto zapyta
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Zabezpieczy muły od kata
Napisano Ponad rok temu
Nie paliłem mięśni na redu bo dzień wcześniej dostarczyłem odpowiednią liczbę kalorii Jak ktoś ma dobrą dietę z nadwyżką białka np. 2,5g/kgmc to po cholere ma jeszcze bcaa brać
Użytkownik lezu edytował ten post Ponad rok temu
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
A czykolwike BCAA to suplemet ktory niejednokrotnie, zostalo potwierdzone dzialanie w badaniach..
Prawda jest taka ze 90% supli nie dziala jak powinno jak to reklamuja.
Ale jak to " Mawiaja wszystko Dobre co da sie sprzedać"
Hu*e to Czego sprzedac sie nie da..
Tu Leżu sie z Toba zgodze, jesli ktos je duza ilosc Bialka może nie potrzebowac Amin.
Ale trzeba zadac sobie pytanie dlaczego tak jest?
Poniewaz w bialku juz dostarczamy ta niezbedna Ilosc Aminokwasow..
Wiec chcac nie chcac i tak, i tak wszystko sie sprowadza do Aminokwasow,
Napisano Ponad rok temu
Ja widzialem badania odnoscie dzialania bcaa i w wiekszosci przypadkow zostalo potwierdzone jego dzialanie. I dlatego uwazam ze dziala.
Napisano Ponad rok temu
Ja spotkalem sie z takim zdaniem ze pijac bialko po trenie przedluzamy otwarcie okna anabolicznego i ze BCAA wspomagaja wchlanianie wartosci odzywczych...nie wiem ile w tym prawdy ale napisalem ;p
Napisano Ponad rok temu
Tyle ile jest ludzi, tyle jest szkół
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bez BCAA da sie żyć , podobno światowej klasy kulturyści bez tego dodatku nie potrafią wręcz normalnie funkcjonować w życiu codziennym
Napisano Ponad rok temu
Światowi kulturyści mają na tyle duzo kasy że mogą szlifowac najmniejsze datele w diecie i suplementacji co zwykłemu zjadaczowi chleba nic nie da. Światowy kulturysta jak to ujałeś szuka dziury w całym bo niewielka łatka może go przyblizyc do podium, nie bierzcie wzoru z tych panów bo i ich dieta i treningi i suplementacja... hehe dobre słowo oni mają suplementację w igle nic wam nie pomoże.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
I suple maja wzamian za reklame. I nie będa przecież Podcinać " Gałeźi na ktorej Sami Siedza.
Ty Ja czy ktokolwiek inny gdybyśmy byli takimi kulturystami też byśmy musieli mówic ze Dany supel, jest Super, działa i td..
Bo od tego bedzie zależało Czy dana firma będzie chciała Nas "Sponsorować"
Dlatego Najlepiej Zamiast kierować sie Reklama dobrze jes Czytać Konkretne Badania Naukowe..