Cześć , chciałbym się zapytać czy dieta na masę oznacza zalanie się tłuszczem ? , jestem dość chudy , w bicepsie mam około 34 cm a chciałbym nabrać masy mięśniowej ale tylko mięśniowej , bez tłuszczu , chodzi mi konkretnie o górę , jeszcze dodam że nie odpowiada mi również tłuszcz na moim brzuchu , czy jednocześnie mógłbym jakoś spalić na brzuchu i nabrać mięśni u góry ? oraz czy jedzenie kaszy manny na mleku jest odpowiednie ? i co zabierać do szkoły zamiast kanapek , tak żeby na szybko sobie zjeść dziękuję i pozdrawiam
Co mam robić ?
Napisano Ponad rok temu
Nie da sie spalac i nabierać jednocześnie ( nawet na cyklach z SAA jest to trudne) Jak masz 34 w łapie to raczej nie ma co palić.... musisz nabrać masy a masa = też w pewnym stopniu tkanka tłuszczowa więc wóz albo przewóz, ten sport polega na tym że najpierw sie masuje a potem redukuje i tak w kółko i z każdym takim cyklem zostaje coraz więcej czystego mięsa, tak ludzie rosną bo na tym to polega niestety.
A patrząc na twoje ramię wnioskuję że twoje doświadczenie z kulturystyka jest zerowe i manipulując węglowodanami czyli jak kto woli będąc w formie cały rok nie umiesz i raczej szybko sie nie nauczysz bo tu trzeba znać własny organizm bardzo dobrze dlatego pozostają ci tradycyjne metody czyli
- masa
- redukcja
i tak w koło macieju do satysfakcji w lustrze
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
A jakbym biegał w cyklu masowym ?
Ale na masie to tłuszczu przybywa wszędzie , bo mi chodzi o pas i twarz żeby tam nie było ?
Napisano Ponad rok temu
Ale masz problemu.... jak baba w ciąży.
Zawsze wszędzie podleje a to ile i gdzie zalezy od miski aktywności organizmu genetyki, nie sprawdzisz sie nie dowiesz nie pobawisz sie z własnym ciałem sie nie dowiesz nikt ci nie da jasnej recepty bo taka nie istnieje.
Im szybciej to pojmiesz tym szybciej twoja sylwetka zacznie sie zmieniac na lepsze
Jak sie tak boisz po masie wycinki to nie rób masy i siedz do starości z obwodem ramienia jak przedramie u gimnazjalisty hehehe
Pozdro
Użytkownik Grammatikk edytował ten post Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
spoko spoko ;d jakbym wkleił tutaj jakąś diete na mase to ocenił byś czy poprawna ?
Napisano Ponad rok temu
Od tego jest ten dział żeby diety wam poprawiać.
Mateusz Pawlak