Witam. Mam pytanie odnośnie makreli. Czy makrele można jeść codziennie? Pytam ponieważ przeczytałem przed chwilą na forum że zawiera dużo szkodliwych substancji i powinno się jeść ją sporadycznie.
Napisano Ponad rok temu
Witam. Mam pytanie odnośnie makreli. Czy makrele można jeść codziennie? Pytam ponieważ przeczytałem przed chwilą na forum że zawiera dużo szkodliwych substancji i powinno się jeść ją sporadycznie.
Napisano Ponad rok temu
raz dziennie codziennie możesz jeść, nie chłonie tak syfu jak tuńczyk więc nie bój sie bo nie ma czego.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
makrela jest mała i rosnie szybko a tuńczyki duże i rosną wolno dlatego ta 1 nie nałapie w siebie chemii z morza za to ta druga tak to tak w skrócie
tuny poławiane dla zysku w zależności od gatunku ważą od 30/40 do 350/400kg a makrelka to raptem kilogram wagi
Użytkownik Grammatikk edytował ten post Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
O prosze jakie ciekawostki A jak mam sobie ją jeść, bo nigdy nie jadłem jeszcze w takiej formie(to się obiera i szamie czy się smarzy?). Zawsze mama robiła pase także nie wiem.
Napisano Ponad rok temu
nie trzeba nic smarzyć dajesz do twarogu jak lubisz do jajek na twardo robisz paste lub po prostu na chlebek i szamiesz jak ci pasuje serio, przepisów w necie jest multum jak to spożywać w sposoby wyszukane
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
ja u siebie w pracy mam goscia ktory sam wedzi ryby i nam przywozi. z kauflandu i innych nie wiem czy bym kupi-------czesto ryby nie sa tak naprawde "wedzone" tylko zamaczaja te ryby w wielkich "wannach" wypelnionych "srodkiem" koloru cocacoli i naciagaja aromatu wedzenia i ciemnieja---wygladaja jak wedzone----robi sie tak tez z wedlinami. jesli masz mozliwosc poszukaj na jakims ryneczku---a najlepiej jesli mieszkasz blisko jeziora --do rybakow.
nie jestem fachowcem ale zamiast kupowac wedzona z hipermarkieta kupilbym swieza i np. nafaszerowal warzywami i zapiekl w piekarniku.
wedzona jem tylko jak wiem kto wedzil
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Problem polega na tym że nie mieszkam koło żadnego jeziora
Użytkownik Świerszczu edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja też od czasu do czasu sobie makrele wędzoną zjem, lubię ją jakoś tak
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
ja tam za makrelą nie przepadam zbytnio kiedyś jak jadłem to niby wędzona ale tłusta taka jakaś wole jechać i zakupić pange smażoną
Napisano Ponad rok temu
bo makrela to raczej tłustawa ryba ale to zdrowy tłuszcz, nie srajcie ryżem jak ktoś raz w zyciu jadł wędzona prawdziwa makrele to pozna barwione gówno z marketu od normalnej wędzonej z marketu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Ja czytałem, że najlepiej jeść dwa razy w tygodniu. Generalnie jednak makrela jest bardzo zdrowa, gdyż zawiera kwasy (?) OMEGA-3, które tylko posiadają ryby, a inne produlty tego nie mają.
Napisano Ponad rok temu
kwasy omega 3 ma również siemię lniane i to w bardzo dużej ilości
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja najczęściej łowię sam i mam pewność jeden wypad 3/4 dni jedzenia a na resztę tyg ryba z sklepu z sklepu ;(
"Siłka,mata w łapie petarda..."
Napisano Ponad rok temu
Pasta z makreli z ogórkiem i jajkiem oraz majonezem jest wprost genialna.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
pit86 - Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
pit86 - Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
EXPERTO - Ponad rok temu
pit86 - Ponad rok temu
- Ponad rok temu