Witam pytanko:
pytanko pierwsze: np. dot. split: czy np. ustalimy sobie że dajmy na to klata, z trickiem i brzuch w pierwszym dniu, i ustalimy sobie ileś tam dajmy na to na klate 3 serie po 15 i to samo do reszty (to tylko przykład) to chodzi o to żeby się tego trzymać czy można więcej sobie dać? chodzi mi o to czy plany są układane ze względu na to że nie każdy ma czas siedzieć co drugi dzień po 6-7 h na siłowni czy po prostu bo za dużo to nie zdrowo? chodzi mi o to że np. jak ja mam dużo czasu i mogę te 6-7h na siłowni być to czy mogę się więcej katować różnymi ćwiczeniami na te partie czy może trzymać się planu i być na siłce dajmy na to 3h? nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi mam nadzieję że tak, ale mniej więcej w skrócie: czy jak mam dużo czasu to mogę siebie katować na siłowni te 6-7h (na split) czy lepiej za dużo się nie przemęczać i trzymać się normalnych treningów?
pytanko drugie: powtórzenia czy ciężar? ok wiem, przeczytałem ten artykuł dotyczący tego ale w takim razie dajmy na to z mniejszym ciężarem 15 powtórzeń na serie a dajmy na to większy ciężar a 10 powtórzeń to będzie lepsze, tak? jeżeli tak to co by było gdyby np. jeszcze większy ciężar ale np. 5 powtórzeń na serie? a druga opcja: mniejsza ilość powtórzeń np. duży ciężar i te 5 powtórzeń ale np. 6 serii?
trzecie pytanko: jestem już po około półtora miesiąca FBW (jestem na redukcji) i co byście radzili? dalej być na FBW czy przejść na split?
czwarte pytanko: przyjkład: dajmy na to na jakiejś tam maszynie biorę 30 kg no i mam 3 serie po 15 i np. przt 2-3 serii już nie daję rady i np. lepiej przerwać, odjąc sobie np. 5kg i dokończyć do 15 powtórzeń, czy się osrać i cisnąć na maksa ile się da ale zrobić np. 10 powtórzeń?
Użytkownik Stivciu edytował ten post Ponad rok temu