Porady potrzebuje odnośnie mojej budowy ;)
Napisano Ponad rok temu
Rezultaty w sumie marne ale zawsze miałem potężną niedowagę,problem z budową mięśnia mimo diet,supli itp.Taka przemiana materii,genetyka itp.Temat rzeka,nie chcę przez to przechodzić
Później do tej pory w sumie przerwa.Ok pół roku temu naszło mnie by wrócić na siłownię.Tak ona mniej więcej wygląda,parę rzeczy mi brakuje ale z czasem dokupię:
http://www.youtube.com/watch?v=orUqPLpmFVo
Moje zdjęcia:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Uploaded with [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Wiek 34lata
Wzrost ok 177cm
Waga ok. 83-85kg
Klatka ok 110cm
Biceps ok 37-38cm
W pasie ok 97cm
Teraz sedno sprawy.
Chciałem i chcę nadal przytyć.Stosowałem ostatnio odżywki Gainer+białko+kreatynka+BCAA rezultat super ale 90% masy poszło w brzuch,wywaliło go jak cholera.Nigdy takiego nie miałem i jestem załamany
Po skończonych suplach,przerwa i po ok 2 miesiącach nowe suple czyli u mnie zawsze musi być:
Kreatyna+Białko+BCAA+witaminy.
Bez Gainera już nie widzę takich fajnych rezultatów jak z nim a boję się go dołączyć bo co się stanie z brzuchem?
Nie mogę znaleźć kierunku,w jaką stronę iść.Czy dać sobie już spokój z masą(a chciałbym dobić do ok 90kg) i samymi męśniami się zająć,czy jednak iść w stronę masy a później mięśnie ładnie kształtować
Niestety jeśli chodzi o dietę , bardzo źle u mnie z tym,gdyż moja praca prawie w ogóle mi na to nie pozwala.Staram się jak mogę ale ciężko,posiłkuję w głównej mierze suplementami.
Film pokazałem,zdjęcia macie.Może ktoś z Was podpowie mi,co dalej,jaki tor obrać.Jak pisałem chcę przytyć jeszcze ale boję się o brzuch.Jeszcze nigdy tak mnie nie wywaliło,to jest dla mnie szok.Brzuszki ćwiczę,fakt,że mało a prawie wcale nie stosują ćwiczeń aerobowych,może to jest błąd?Ale zawsze byłem tego zdania,że jak buduję masę dużą to aeroby odpadają(a że zawsze byłem chudy jak przecinak,to aerobów nie robiłem)
Poprosiłbym o poradę
Dziękuję serdecznie
Napisano Ponad rok temu
Bez konkretnej diety oraz aerobów się nie obejdzie, niestety nie ma lekko.
Zalało Ci brzuch z powodu nie trzymania diety i nie robienia aerobów.
Redukuj bo nic dobrego z tego nie wyniknie.
Napisano Ponad rok temu
Czyli o Gainerze mogę zapomnieć.Wdrążyć Aeroby ale kreatynka+białko+BCAA myślę,że mogę śmiało stosować?
Napisano Ponad rok temu
Najpierw zrzucić brzucha, spalić trochę fatu, a dopiero później ruszyć z masą, ale z głową aby była wartościowa
Napisano Ponad rok temu
Teraz muszę popracować by było lepiej
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
Praca mnie bardzo ogranicza
Napisano Ponad rok temu
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
Później po 20 powrót do domu i nie chcę się nic
Jem jakiś szybki obiadek sporządzony przez żonkę.Nieraz dochodzą mi też nocki,też po 12 godzin,generalnie,nie mam stałych godzin pracy,odpoczynku,wysypiania się itp.Taka służba
Dlatego zawsze,tak i jest teraz,posiłkowałem się suplementami,zawsze gainer,białko,kreatyna,BCAA.To takie moje podstawy były.Teraz chciałem przeznaczać sobie, by uzupełnić niedobory diety, około 200zł miesięcznie na suple.Załamałem się widząc efekty,głównie mój brzuch
W pracy generalnie,chodzę przez kilka lub nawet naście godzin na brak ruchu nie mogę narzekać ;/ Dlatego nie robiłem aerobów bo myślałem,że jak chcę nabrać masy mięśniowej,to już aż nadto nabiegam się w robocie,to był pewnie błąd
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Muszę być dość sprawny i dbać o tężyznę fizyczną
Użytkownik wicher123 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Przecież pisałem wyżej,że muszę tym sobie nadrabiać dietę.Chodzi mi o to,że nie mam czasu na jedzenie wyszukanych rzeczy itp.
A te 10 minut w 12 godzin możesz sobie wiesz gdzie .... noo właśnie.. są dni,że mam i więcej a są,że nie mam i po służbie wylewam wodę z butów, w dosłownym tego słowa znaczeniu ;/
może Grammatikk polecisz coś dobrego,co mógłbym sobie spożyć podczas pracy,treningów itp?
Użytkownik wicher123 edytował ten post Ponad rok temu