1) dowolną ilość wątróbki drobiowej (zależne od tego, na ile osób przygotowujemy posiłek), ja ten przygotowałem ze 150g
2) puszka brzoskwiń (na fotce już po przeróbce)
3) rucola
4) pomidorki koktaljowe i ogórek świeży
5) ryż basmati
6) ser tarty Gran Padano (ten akurat jest z lidla)

1) wątróbki oczyszczamy, rozgrzewamy patelnie teflonową z odrobiną oliwy z oliwek lub oleju z pestek winogron
2) brzoskiwnie przekładamy do blendera i na najmniejszych obrotach je delikatnie miksujemy, tak aby wyczuwalne były ich kawałki, powstałą masę podgrzewamy w rondelku aby całość powstała w jedną masę, do smaku można 'doprawić" cukrem z wanilią w młynku (taki jak do kaw)
3) rucole przekladamy na talerz, układamy na niej kilka pomidorków pokrojonych w półksiężyce i kilka plastrów ogórka
4) odmierzamy odpowiednią ilość ryżu, nakładamy na niego masę brzoskwiniową
5) ciepłe wątróbki przekładamy na talerz i posypujemy tartym serem gran padano
6)szamiemy!!!!
SMACZNEGO

Wartość:
białko: 37 g
tłuszcz: 11g
węglowodany: 98g