Skocz do zawartości


Zdjęcie

Batoniki Proteinowe


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

kuba1000
  • Guests
  • PipPipPipPip
  • 8481 postów
  • Pomógł: 4
  • Lokalizacja:Poznań
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Batoniki Proteinowe
Batoniki

-150 g owsiane
-Jogurt naturalny 150ml
-2 łyżeczki miodu płynnego
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-40 g białka smakowego
-3 jaja jaja
-wiórki kokosowe,rodzynki,słonecznik
do smaku ,dajemy co mamy :)


Płatki mieszamy z częścią jogurtu tak by były obtoczone w nich .
Potem prażymy je na suchej patelni ,gdy tak troszke nam się zrumienia
to wykładamy do miski i miszamy z reszta skladników .
Wykładamy na blaszke wyłożoną pergaminem i odstawiamy do lodówy na 30 min by nam stwardniał
potem 180 stopni do piekarnika na 20 min

Świetna sprawa do pracy/szkoły no i po tren !

Wartość odżywcza posiłku

Białko -82g
Węglowodany -118g
Tłuszcze -32g
Kcal - 1119 kcal

OBLICZONE BEZ DODATKÓW : rodzynki,wiórki kokos,orzechy itp (to wedle uznania)



Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownik kuba1000 edytował ten post Ponad rok temu


Roni
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 454 postów
  • Pomógł: 1
17
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Sztuki walki wschodu
    Siłownia
  • Staż [miesiące]:1,5 roku
  • Biceps [cm] :36
  • Przysiad [kg]:75
  • Martwy ciąg [kg]:120
  • Waga [kg]:74

Napisano Ponad rok temu

Re: Batoniki Proteinowe
jaką ma wartość ten batonik ?
  • 0

bartesd
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1080 postów
  • Pomógł: 1
58
Dobra
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: Batoniki Proteinowe
Kuba, z tego przepisu, to ile batoników optymalnie szamać po treningu? Wszystko na jedno podejście?
  • 0

kuba1000
  • Guests
  • PipPipPipPip
  • 8481 postów
  • Pomógł: 4
  • Lokalizacja:Poznań
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: Batoniki Proteinowe
Ja to wszystko szamałem heh

Grammatikk

Grammatikk
  • Zabanowany(a)
  • PipPipPipPip
  • 19491 postów
  • Pomógł: 223
  • Lokalizacja:Kraków
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:https://www.facebook.com/mateusz.pawlak.5473
  • Staż [miesiące]:Sam już nie wiem dłuuugi jest ;)
  • Wzrost [cm]:193
  • Pas [cm]:85
  • Wyciskanie [kg]:Na zerwanej klacie nie nawyciskam...
  • Martwy ciąg [kg]:Nie wykonuję tego ćwiczenia
  • Waga [kg]:98,5

Napisano Ponad rok temu

Re: Batoniki Proteinowe
A czy czasem upieczona serwatka nie traci na wartości....?

Mateusz Pawlak ;)


Jozef230
  • Ekspert
  • PipPipPipPip
  • 1739 postów
  • Pomógł: 3
113
Bardzo Dobra
  • Lokalizacja:kujawsko-pomorskie
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:sport,kulturystyka, biznes,filmy, muza
  • Staż [miesiące]:60
  • Wzrost [cm]:184
  • Biceps [cm] :38.5
  • Klatka piersiowa [cm]:jescze nie taka
  • Pas [cm]:za duzo
  • Udo [cm]:61
  • Przysiad [kg]:100x4
  • Wyciskanie [kg]:100
  • Martwy ciąg [kg]:130x3
  • Waga [kg]:78-79

Napisano Ponad rok temu

Re: Batoniki Proteinowe

Pyszne!! dobra alternatywa do mojej jajecznicy jako dodatek


  • 0

krychek93
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Pomógł: 0
1
Neutralna
  • Lokalizacja:Szczecin
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:sporty walki, piłka nożna, siłownia, komputer, rozrywka
  • Staż [miesiące]:12
  • Wzrost [cm]:183
  • Biceps [cm] :36
  • Wyciskanie [kg]:80
  • Waga [kg]:77

Napisano Ponad rok temu

Re: Batoniki Proteinowe

zajebiste! zaraz śmigam do sklepu może uda mi się zrobić choć ekspertem w kuchni nie jestem ;)


  • 0

pawelek9595
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Batoniki Proteinowe

co mogę innego dodać zamiast  "40 g białka smakowego" ???


  • 0

Grammatikk

Grammatikk
  • Zabanowany(a)
  • PipPipPipPip
  • 19491 postów
  • Pomógł: 223
  • Lokalizacja:Kraków
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:https://www.facebook.com/mateusz.pawlak.5473
  • Staż [miesiące]:Sam już nie wiem dłuuugi jest ;)
  • Wzrost [cm]:193
  • Pas [cm]:85
  • Wyciskanie [kg]:Na zerwanej klacie nie nawyciskam...
  • Martwy ciąg [kg]:Nie wykonuję tego ćwiczenia
  • Waga [kg]:98,5

Napisano Ponad rok temu

Re: Batoniki Proteinowe

Niestety nic ;) z twarogiem nie przejdzie a mięsa przecież tam nie dodasz.... Musisz mieć białko w prochu.


Mateusz Pawlak ;)


Magdalena83
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1624 postów
  • Pomógł: 35
118
Bardzo Dobra
  • Płeć:Kobieta
  • Staż [miesiące]:78
  • Wzrost [cm]:165
  • Biceps [cm] :34
  • Klatka piersiowa [cm]:89
  • Pas [cm]:67
  • Udo [cm]:55
  • Przysiad [kg]:70 - 3/3/15
  • Wyciskanie [kg]:moj max 100
  • Martwy ciąg [kg]:100 - 4/3/15
  • Waga [kg]:59

Napisano Ponad rok temu

Re: Batoniki Proteinowe

 białko w prochu po pogrzaniu, czy po poddaniu obróbce termicznej czy to smażenia, zalewania gorącą woda, ulega denaturyzacji, po prostu pękają wiązania międzycząsteczkowe mało co z niego zostaje.... 


  • 0

Dołączona grafika


Grammatikk

Grammatikk
  • Zabanowany(a)
  • PipPipPipPip
  • 19491 postów
  • Pomógł: 223
  • Lokalizacja:Kraków
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:https://www.facebook.com/mateusz.pawlak.5473
  • Staż [miesiące]:Sam już nie wiem dłuuugi jest ;)
  • Wzrost [cm]:193
  • Pas [cm]:85
  • Wyciskanie [kg]:Na zerwanej klacie nie nawyciskam...
  • Martwy ciąg [kg]:Nie wykonuję tego ćwiczenia
  • Waga [kg]:98,5

Napisano Ponad rok temu

Re: Batoniki Proteinowe

Dlatego od dawna próbuje to tutaj przepchnąć i nie skutkowało.


Mateusz Pawlak ;)



Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

4 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024