Hardcorowe Śniadanie
Napisano Ponad rok temu
150 g Owsianych (zalanych wrzątkiem i odstawione na 15 min do zmiękniecia )
3 Jaja ,ja tam daje całe szkoda żółtek
20g migdały (płatki)
Polewa :
125 g Twaróg
2 Duże banany
Trochę mleka do lepszego zmiksowania (wszystko blenderem zmiksowane ,powinno być geste )
Ja smażyłem na Pamie ale można na oliwie
Roztrzepujemy jaja ,dodajemy owsiane i mieszamy na jednolitą ,gęstą konsystencje .
Wylewamy na rozgrzaną patelnie . Początkowo na dość dużym ogniu by się ścieło ,potem zmniejszamy ogień,przykrywamy pokrywką i smażymy .
Ja smaże by był dość wysuszony .
Gotowy placek posypujemy migdałami i naszą polewą z twarogu i bananów
Przybliżona wartość odżywcza :
B ; 70 g
W ; 174 g
T ; 40
KCAL ; 1350
Można zmiejszyć proporcje polewy bo trochę za słodki
JA jeszcze posypałem to łyżką czekolady rozpuszczalnej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawsze można wywalić migdały czy też dać same białka ,co moim zdaniem jest marnotrastwem
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Jak widać wszystko tutaj mamy co nam potrzebne by dodać energi na cały dzień i dać kopa do pracy
A te 40 g to naprawde nie dużo zważywszy że najczęsciej posiłki około treningowe są beztłuszczowe więc dużo nam zsoatnie jeszcze zapasu to wypełnia tego +/- 1g tłuszczy . Zwróc uwage na źródło tych tłuszczy bo tłuszcz tłuszczowi nie równy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teraz zbytnio nie trzymam michy na 100 % ale niedługo będe wrzucał regualrnie nowe sprawdzone przepisy
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Owsiane co prawda nie zawierają wszyskich aminokwasów przez co rzeczywiście nie jest pełnowartościowe ,ale AMINOKWASY TE uzupełniają się z innymi przez co tworzą niezwykle wartościową mieszanke kilku źródeł białka . Białka roślinne to wcale nie jest taki szajs ,bo przy innym źródle białka w posiłku np : nabiale tworzą o wiele lepsze źródło niż sam nabiał . Więc ja się nie zgadzam z teorią
40 g dobrego białka a 70 g niepełnowartościowe .
Użytkownik kuba1000 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
każde białko jest dobre, nawet roślinne, bo jeżeli produkt roślinny A nie zawiera aminokwasu X ale zawiera spore ilości Y, to produkt B będzie zawierał spore ilości aminokwasu X, dzięki czemu wszystko ładnie się uzupełni i już mamy białko pełnowartościowe, tylko BV jest niższe niż białka ryb czy mięsa, ale jeżeli ktoś opiera swoją wiedze na forach, gdzie 95% piszacych to lojtki ciągle powtarzające w koło to samo, to nie będzie tego wiedział, czasem warto sięgnąć do liteartury
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
2 następnych tematów
-
Kakaowy omlecik (placek KUBY)
- Ponad rok temu
-
Regulamin DZIAŁU - Wejdź zanim napiszesz !
- Ponad rok temu