STRONGZONK DT
Napisano Ponad rok temu
A nazwe filmiku zmieniłbym na pÓłprzysiad i wykroki, bo przysiadem to trudno to nazwać, a zapewne 90% forum robi własnie takie, a nawet mniej pełne i wypisuje że w przysiadach machaja po 130kg:)
Napisano Ponad rok temu
Ojjj dziennik będzie kozak na 1000% bede zaglądał Powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczę łącznie 108 miesięcy, czyli około 9 lat, ale przyznaję, że z przerwami. Zazwyczaj były to krótkie przerwy, trwające miesiąc lub 2 miesiące na rok, zwykle odpuszczałem treningi w takie miesiące jak lipiec i sierpień, gdy jest za gorąco na treningi. Najdłuższą przerwę miałem bodajże w 2010 roku, gdy nie trenowałem około 4 miesięcy.
Możliwe, że faktycznie mam zbyt duży ciężar w wykrokach, bo przy 10 kg lżejszej sztandze nie buja tak mną.
Można określić, że robię półprzysiady, ale czy coś to zmienia? Nie tak dawno temu przez kilka miesięcy robiłem pełne przysiady i nie widziałem żadnej różnicy w efektach w porównaniu do półprzysiadów, a naczytałem się, że przysiady głębokie robią cuda z udami. Dlatego teraz robię półprzysiady, bo po co się męczyć, skoro efekty te same.
Za chwilę wrzucę wypiskę z dzisiejszego treningu
Napisano Ponad rok temu
TRENING AEROBOWY
Czułem dziś senność przed treningiem i to sporą, kawa nic mi nie pomogła. Ale mimo to miałem chęć na trening i poszedłem.
Bieg bokserski wzdłuż sali 4 razy.
Obwód: skakanka, worek duży, worek mały, rzuty piłki lekarskiej z całej siły ręką w ścianę (imitowanie ciosu), walka z cieniem - wszystko po 2 razy przez 2 minuty, minuta odpoczynku.
Bieg bokserski z hantlami - 4 razy po 2 minut każdy bieg, minuta odpoczynku.
Ogólnie lajtowy trening, ale cieszy mnie to. Nie czułem się dziś na siłach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam 24 lata.
Dietę mam. Nie stosuję jedynie suplementów, ponieważ póki obserwuję jakiekolwiek przyrosty siły nie biorę się za suplementy. Myślę jedynie o kupnie chelatu magnezu+B6 i chelatu cynku, by poprawić regenerację nocną.
Użytkownik strongzonk edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
TRENING RAMION
BICEPSY
Uginanie przedramion sztangą prostą stojąc - 35kg/8 powtórzeń; 40kg/6 powtórzeń; 45kg/3 powtórzenia
Uginanie przedramion sztangą łamaną na modlitewniku - 23kg/8 powtórzeń; 28kg/6 powtórzeń; 33kg/3 powtórzenia
PRZEDRAMIONA
Uginanie przedramion sztangą prostą stojąc nachwytem - 15kg/10 powtórzeń; 17kg/8 powtórzeń; 20kg/5 powtórzeń
Uginanie nadgarstków na wewnętrzną stronę przedramion - 15 kg/max (dla dodatkowej pompy)
BARKI
Wyciskanie hantli siedząc - 25kg/12 powtórzeń; 27kg/8 powtórzeń; 29kg/5 powtórzeń
Wyciskanie sztangi zza głowę siedząc - 55kg/12 powtórzeń; 60kg/8 powtórzeń; 65kg/4 powtórzenia
TRICEPSY
Prostowanie ramion hantlem siedząc - 21kg/12 powtórzeń; 23kg/8 powtórzeń; 25kg/5 powtórzeń
Francuskie prostowanie leżąc sztangą prostą - 30kg/10 powtórzeń; 35kg/6 powtórzeń; 40kg/4 powtórzenia
BRZUCH
Unoszenie nóg w zwisie - 3 serie/max
"Scyzoryki" - 6 serii/max
Napisano Ponad rok temu
WRAŻENIA Z TRENINGU
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z dzisiejszego trenu. Miałem wrażenie, że mam mało siły, ale zjadłem przed wyjściem na siłownię duże jabłko, co chyba napędziło mnie do działania. Na samej siłowni szło mi świetnie. Zaobserwowałem progres w sile bicepsów. Może to wynikać z tego, że tydzień temu zrobiłem lżejszy trening ramion. A może po prostu miałem lepszy dzień. Tak czy owak mam silniejsze bicepsy, po raz pierwszy ćwiczyłem na 45 kg w uginaniu przedramion stojąc. Dziś zrobiłem tylko 3 powtórzenia, ale mam nadzieję, że za tydzień jakby co będzie już 5. Zobaczymy jak to będzie.
Zdecydowałem się robić gryfem łamanym na modlitewniku, ponieważ ostatnio bolały mnie nadgarstki jak robiłem na gryfie prostym. Dziś nie zaobserwowałem tego bólu.
Ucieszyło mnie, że dałem radę zrobić 5 wyciśnięć hantlami 29kg siedząc, ponieważ tydzień temu zrobiłem tylko 3.
W tricepsach także zaobserwowałem wzrost siły.
Zrobiłem brzuch większą ilością serii niż zwykle. Zazwyczaj robię 6 serii, ale dziś miałem więcej chęci na ćwiczenie mięśni brzucha.
Napisano Ponad rok temu
Rozpisz po ludzku ta Miskę
Napisano Ponad rok temu
wszystko zrozumiem, jakbyś zamiast brzucha dał klatę albo plecy - to bym wiedział że ściema na 105%, ale skąd ty ten brzuch kurde wymyśliłeś??
A nie, sorry, doczytałem teraz - brzuch - unoszenie nóg w zwisie. Po treningu na łapy, przedramiona i barki... No to powodzenia i bajki pisz dalej.
Użytkownik bartes123 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Never Back Down!"
Napisano Ponad rok temu
Ale bedę zaglądał
A i jeszcze ten obwód pasa przy tym wzroście to masakra jest..
Użytkownik koksu123 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu