Kuchnia - redukcja
Napisano Ponad rok temu
1. Jestem na redukcji, mam w posilkach rybe/piers, do tej pory jadlem bez przypraw, bez niczego, ale teraz juz nie daje rady, nie jem pelnych porcji...
- czy mozna na redukcji uzywac przypraw (jezeli nie to dlaczego, jezeli tak to jakich, a jakich lepiej unikac?)
- czy mozna na redukcji jesc rozne przepisy typu piers w musztardzie ?
- jak przygotowac piers, aby nie byla sucha ?
- mam w diecie warzywa, jadlew ciagle kalafior - nie wiele warzyw lubie, czy mozna robic np jakies salatki ? Jesli tak to jakie ?
Oczekuje pelnych i profesjonalnych odpowiedzi. Mam nadzieje, ze mi pomozecie.
Napisano Ponad rok temu
- ja bym unikał musztardy ze względu na ocet
- ja smaże ( dusze ) pierś pod przykryciem , puszcza wode która nie odparowuje i pierś jest soczysta
- kalafiora zastąp brokułami
Masz sprawe ? Pisz :
GG : 40323873
Napisano Ponad rok temu
Witam. Obserwuje forum codziennie i widze tu osoby z pewna wiedza, dlatego tez postanowilem tutaj napisac.
1. Jestem na redukcji, mam w posilkach rybe/piers, do tej pory jadlem bez przypraw, bez niczego, ale teraz juz nie daje rady, nie jem pelnych porcji...
- czy mozna na redukcji uzywac przypraw (jezeli nie to dlaczego, jezeli tak to jakich, a jakich lepiej unikac?)
Jeżeli nie jesteś zawodowcem to jasne że tak . Używaj przypraw przez połowę redukcji , przez drugą połowę redukcji ograniczaj stopniowo przyprawy z solą , glutaminianem , cukrem . I bazuj na przyprawach ziołowych , masz również przyprawy FIT z kamisa. Bazuj również na Imbirze , cynamonie , chilli , curcumie .
- czy mozna na redukcji jesc rozne przepisy typu piers w musztardzie ?
Musztarda ma trochę cukru , ale raz na jakiś czas możesz zjeść
- jak przygotowac piers, aby nie byla sucha ? Dusić , lecz pierś ma to do siebie że jak byś jej nie przyrządził to i tak nie będzie gładko przechodzić solo przez gardło .
- mam w diecie warzywa, jadlew ciagle kalafior - nie wiele warzyw lubie, czy mozna robic np jakies salatki ? Jesli tak to jakie ?
Oczekuje pelnych i profesjonalnych odpowiedzi. Mam nadzieje, ze mi pomozecie.
Jasne że możesz .Używaj takich warzyw które lubisz , dla tego bo nie ma żadnych ogranieczeń co do warzyw . Bazuj na jogurtach , winegret ach (tutaj już mniej )
Użytkownik UkaniU edytował ten post Ponad rok temu
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy na redukcji można jeść ogórki kiszone/konserwowe (Jeżeli nie to dlaczego) ?
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chce coś usmażyć na redukcji to jak to zrobić, na oliwie ? bez niczego ?
Czy mogę sobie robić "sosy" typu : jogurt naturalny (trochę soli) w to gnieciesz czosnek, wrzuc koperek z paczki lub też możesz pokroić drobno świeży koperek i go dodać.
Napisano Ponad rok temu
Witam, mam kolejne pytanie.
Czy na redukcji można jeść ogórki kiszone/konserwowe (Jeżeli nie to dlaczego) ?
Tak jedz tylko nie za często te konserwowe. Ocet Spirytusowy jest szkodliwy.
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Nie mogę znaleźć opcji edytuj, więc pisze nowego posta.
Jeżeli chce coś usmażyć na redukcji to jak to zrobić, na oliwie ? bez niczego ?
Czy mogę sobie robić "sosy" typu : jogurt naturalny (trochę soli) w to gnieciesz czosnek, wrzuc koperek z paczki lub też możesz pokroić drobno świeży koperek i go dodać.
Bez niczego tzn ? jeżeli CI chodzi o przyprawy to bez znaczenia .
Co do sosów jak najbardziej , smak , aromat i niska kaloryczność
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Bez niczego tzn ? jeżeli CI chodzi o przyprawy to bez znaczenia .
Co do sosów jak najbardziej , smak , aromat i niska kaloryczność
Chodzi mi czy na gołej patelni czy na oliwie
A co z ogórkami kiszonymi ?
Napisano Ponad rok temu
Masz sprawe ? Pisz :
GG : 40323873
Napisano Ponad rok temu
Chodzi mi czy na gołej patelni czy na oliwie
A co z ogórkami kiszonymi ?
Możesz na odrobinie oli .
Tak kwaszone wsówaj
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
REDUKCJA |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Dalsza masa czy redukcja? |
Galerie zdjęć |
|
|
||
Redukcja .... |
Rozmowy nie na temat |
|
|
||
Redukcja tluszczyku |
Trening dla początkujących |
|
|
||
rzeźba i redukcja tłuszczu |
Odżywki i Suplementy |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
poranny trening a posiłek przed treningowy
- Ponad rok temu
-
woda
- Ponad rok temu
-
Siema
- Ponad rok temu
-
Dieta na spałanie tkanki tłuszczowej
- Ponad rok temu
-
dieta redukcja,
- Ponad rok temu
-
Zdrowe Jedzenie,Pakerzy w kuchni ! ;)
- Ponad rok temu
-
dieta na redukcje
- Ponad rok temu
-
Początki.
- Ponad rok temu
-
pomoc ułożenie diety
- Ponad rok temu
-
Dieta na mase+ suplementy do Oceny
- Ponad rok temu