Izolat + BCAA, coś do tego? Jak dawkować?
Napisano Ponad rok temu
Krótko o sobie: wiek 27 lat, wzrost 180cm, waga 88kg, obwody przed treningiem: biceps 40cm, klatka 105cm, brzuch 96cm, budowa raczej zbita/zlana. Pierwsze kroki na siłowni stawiałem w wieku 15 lat, w kolejnych latach wiele przerw i bez większych rezultatów. Teraz trenuję regularnie od 4 m-cy.
Obecny trening: siłownia 3 razy w tygodniu po 1,5 godz., 1 raz w tygodniu godzina fitness (rower, bieżnia)
Dieta: sporo się naczytałem na ten temat i wiem jak to powinno wyglądać, z powodu braku czasu i trybu życia nie zawsze się udaje ale zazwyczaj jem kilka posiłków dziennie z odpowiednimi produktami, myslę że realizuje ok 80% zalecanej diety
Założenia: od przyszłego miesiąca planuję zwiększyc aktywność fizyczną:
poniedziałek/środa/piatek - siłownia, trening z ciężarami
sobota - siłownia - trenig nastawiony tylko na mięśnie nóg i brzucha
wtorek/czwartek - godzinny fitness (rower/bieżnia)
niedziela - odpoczynek
Poaza tym, pn.-pt. jestem po 10 godzin w pracy na nogach, co pochłania sporo energii.
Moim głównym celem jest zwięszenie siły i wytrzymałości oraz stopniowe budowanie "suchych" mięśni a nie szybkiego wzrostu masy. Planuję zakup odżywki SCITEC 100% WHEY ISOLATE oraz FITMAX BCAA + cytrulina.
Problem: w związku z tym, iż jest to moja pierwsza suplementacja, proszę o porady czy ten zestaw jest odpowiedni do moich potrzeb, czy może cos jeszcze dodać do tego i jak dawkować to wszystko w poszczególne dni (ilość, pora dnia)
Z góry dziękuję.
Napisano Ponad rok temu
dodaj kreatyne i trzymaj dietę i ostro trening .
Izolat Dymatize: http://www.fabrykasi...ize/izolaty-wpi
'' Bądź bardziej ambitny kiedy cie nie docenili robisz to dla siebie nie dla tych debili ''
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz sprawe ? Pisz :
GG : 40323873
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o suple , podaj konkretny przedział cenowy a coś sie dobierze , napewno musisz dać białko , tutaj celuj w :
BSN Syntha-6 , GASPARI NUTRITION MyoFusion . To które podałeś też może być . Dalej , pomyśl nad Carbo , aby usupełnić energie po pracy i w jej trakcie , tutaj masz szerokie pole do popisu , ja polecam zwykłe Carbo z Olimp . Kreatyna , kup monohydrat , nie ma sensu startować odrazu ze stackami , na to przyjdzie czas, monohydrat również wybierz sobie cena/ilość , bo jak dla mnie mono to poprostu mono , nie daj sie złapać na żadne dodatki dekstrozy bo to zwykły cukier
Masz sprawe ? Pisz :
GG : 40323873
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A myofusion od dawa słychac że wałek
Clout to stak ale nie zawiera pełnej dawki krety w porcji ,wiec albo kupisz 2xclout albo dorzucisz pojedyńczą forme
Zaczał bym od mono np.creapure fitmaxa ,tanie i dobre
Masz dobre białko i aminy ale jak nie masz diety to zmarnujesz to
Jak się zdecydujesz dokupic mono to bierz tak .
*Bcaa 1g / 10 kg twojej masy przed i po tren
*Kreta 5g rano i 5 g po tren
w nie tren 5 g rano i 5 g po poludniu
*Białko tam gdzie masz braki z jedzenia i jakieś 20 min po tren
*Węgle także możesz kupic na uzupełnienie glikogenu po treningu ,jak mało siana to może być carbo jak więcej to vitargo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No odrazu po treningu kreta i aminy i białko tak z 20 min po
Użytkownik kuba1000 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No jak dla mnie to chyba kaps łatwiejsze do spozycia, połykasz i już, a proch trzeba rozmieszac i wypic te 3 - 4 porcje po treningu czyli ponad litr trzeba w siebie wlać Skoro tak to ma wyglądać to ok, po prostu dla mnie to cos nowego. A poza tym szukam jednego sklepu we Wrocławiu gdzie mógłbym osobiście kupić wszystko czego potrzebuję, czyli: Scitec 100% why protein, Fitmax BCAA + cytrulina, Fitmax Creapure, Trec Vitargo. Nie wiem czy można tu uzywać nazw sklepów, ale co jakiś sprawdzam w necie to czegoś nie ma, w sobotę będę we Wrocławiu i od razu bym wszystko kupił i może by jakaś zniżka była przy takim zakupie
Chodzi o ten produkt: http://www.fabrykasi...e-1500-g,p.html
Napisano Ponad rok temu
Super zestaw
Aminy ,krete i vitargo możesz wymieszac razem odrazu po treningu
A białko jakieś 20 min po tym
Napisano Ponad rok temu
Czyli te 3 suple razem jako jeden shake? Tak to może byc
Taki zestaw zmontowałem tylko dzięki Forum-Kulturystyka.pl
Napisano Ponad rok temu
Białko tylko daj później
Po tren uzupełnisz glikogen a potem dasz budulec z białka Zabezpieczysz się ładnie przed katabolizmem po tren i potem ładujesz solidny posiłkek
Masa będzie szła aż miło
Możesz poprowadzić relacje w dziale nasze relacje Będziemy cię kontrolować i doradzać a sam się chętnie dowiem jak ci pójdzie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to trzymaj się Pzdr ,Efektów !