Witam, ułożyłem sobie dwa plany ćwiczeń do splita 3x w tygodniu oraz myślę nad FBW 3x w tygodniu, ale plan do FBW z neta wezmę.
Chciałbym was prosić o ocenę tego planu, oraz od którego mam zacząć i po jakim czasie zmienić plan np. FBW na tego splita (słyszałem żeby zmieniać plany ćwiczeń co 6-8 tygodni).
Mój staż z takim poważniejszym `pakowaniem` to ok 3 miesiące, znam podstawy.
SPLIT.
Poniedziałek.
KLATKA:
- wyciskanie hantli leżąc 4 serie
- przenoszenie sztangielki za głowę 4 serie
- rozpiętki hantlami 3 serie
TRICEPS:
- prostowanie ramion w opadzie tułowia z hantlami 3 serie
- fr. hantlami siedząc 3 serie
- fr. gryfem siedząc 3 serie
Środa.
BICEPS:
- unoszenie gryfa oburącz 3 serie
- unoszenie ramion z hantlami ze skrętem 3 serie
- unoszenie ramion z hantlami (młotkowe) 3 serie
PRZEDRAMIĘ:
- zginanie nadgarstków nadchwytem z hantlami 3 serie
- zginanie nadgarstków podchwytem z hantlami 3 serie
PLECY:
- wiosłowanie sztangą 4 serie
- podnoszenie hantli w opadzie tułowia 4 serie
- szrugsy 4 serie
Piątek.
BARKI:
- unoszenie hantli bokiem 3 serie
- wyciskanie hantli siedząc 3 serie
- podnoszenie sztangi do brody 3 serie
NOGI:
- przysiady z sztangą 3 serie
- przysiady wykroczne z hantlami 3 serie
- spięcia na palcach z obciążeniem 3 serie
Mój split. :D
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Mój split. :D
robiles obiea juz? obiega w sensie obiegowke by miesnie przyzwyczaic do treningu?
trening zmienia sie roznie, w zaleznosci od zapotrzebowania i naszych celow, czesto ulegaja tylko zamiany cwiczen a robi sie to by szokowac miesnie, ktore jak sie przyzwyczaja do cwiczenia to nie sa juz tak wydajne i podatne na rozwoj. do tego dochodzi zmiana celow czyli trening cykliczny. zaczynaj od fbw ok 1,5miecha cwicz, pozniej wbij na splita.
w twoim treningu dzielonym bym zrobil takie zmiany:
wyciskanie hatli skos, pozniej wyciskanie sztanga, rozpietki\brama\modlitewnik\przenoszenie hantli-tutaj wg uznania, najlepiej cwiczenie ktorego nie robiles wez pod uwage.
triceps prostowanie ramion w opadzie to nie na biceps? wez sciaganie linki zrob, pozniej francuza lezac sztanga albo hantlami a na koniec daj pompki francuskie
sroda..ja pierdole kolego zaczyna sie trening od najwiekszych parti ciala!! a od kiedy przedramie jest wieksze od plecow? a wiec plecy, biceps przedramie-taka musi byc kolejnosc. na plecy zrob takie cwiczenia:
podciaganie 2xmax, wioslowanie 4x, sciaganie linki do klaty x3, i fajne cwiczenie na rozciaganie czyli na wyciag gorny zakladasz linki, robisz 2kroki do tylu, pochylasz sie i scigasz ta linke do siebie na dol. biceps ok niech bedzie. przedarmie wez zrob sztanga jest wygodniej.
piatek ten sam blad. rob pierw nogi chyba ze robisz je tak by byly sobie:] na nogi zrob przysiady i wykroki, a spiecia to na lydki jest. barki zacznij od wyciskania hantli, pozniej na bok i podciaganie sztanki i gites.
kevin jak nie umie robic mc to zrobi sobie tylko krzywde wielka tym cwiczeniem:]
trening zmienia sie roznie, w zaleznosci od zapotrzebowania i naszych celow, czesto ulegaja tylko zamiany cwiczen a robi sie to by szokowac miesnie, ktore jak sie przyzwyczaja do cwiczenia to nie sa juz tak wydajne i podatne na rozwoj. do tego dochodzi zmiana celow czyli trening cykliczny. zaczynaj od fbw ok 1,5miecha cwicz, pozniej wbij na splita.
w twoim treningu dzielonym bym zrobil takie zmiany:
wyciskanie hatli skos, pozniej wyciskanie sztanga, rozpietki\brama\modlitewnik\przenoszenie hantli-tutaj wg uznania, najlepiej cwiczenie ktorego nie robiles wez pod uwage.
triceps prostowanie ramion w opadzie to nie na biceps? wez sciaganie linki zrob, pozniej francuza lezac sztanga albo hantlami a na koniec daj pompki francuskie
sroda..ja pierdole kolego zaczyna sie trening od najwiekszych parti ciala!! a od kiedy przedramie jest wieksze od plecow? a wiec plecy, biceps przedramie-taka musi byc kolejnosc. na plecy zrob takie cwiczenia:
podciaganie 2xmax, wioslowanie 4x, sciaganie linki do klaty x3, i fajne cwiczenie na rozciaganie czyli na wyciag gorny zakladasz linki, robisz 2kroki do tylu, pochylasz sie i scigasz ta linke do siebie na dol. biceps ok niech bedzie. przedarmie wez zrob sztanga jest wygodniej.
piatek ten sam blad. rob pierw nogi chyba ze robisz je tak by byly sobie:] na nogi zrob przysiady i wykroki, a spiecia to na lydki jest. barki zacznij od wyciskania hantli, pozniej na bok i podciaganie sztanki i gites.
kevin jak nie umie robic mc to zrobi sobie tylko krzywde wielka tym cwiczeniem:]