Aerobiczna 6 Weidera i jej problemy
Napisano Ponad rok temu
Od dwóch dni ćwiczę Aerobiczną 6 Weidera. Spotkałem się jednak z jednym, wielkim problemem. Jako, że jestem młody i wysoki (16 lat, 2m wzrostu) mam czasem problemy z kręgosłupem. Chodzę na basen, biegam, w życiu codziennym praktycznie już ich nie odczuwam. Natomiast podczas ćwiczeń 6 weidera kręgosłup w dolnych partiach odzywa się ogromnym bólem. Nie mam za sobą dużego stażu w tych ćwiczeniach, ale przewiduję, że niedługo nie będę w stanie kończyć pełnych serii z powodu bólu. Próbowałem podłożyć coś miekkiego pod plecy (fakt, kiepski pomysł, ale lepszego nie miałem) i, jak się pewnie spodziewacie, nic nie pomogło. Nie wiem czy w trosce o swoje zdrowie nie powinienem zaprzestać ćwiczeń. Widziałem posty użytkowników, którzy twierdzą, że po np. tygodniu ból ustał. Co o tym sądzicie? Ćwiczyć, nie ćwiczyć? A może coś zastosować (maść, usztywniacz, opaska)?
Liczę na Waszą pomoc i pozdrawiam, Paweł.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bol nie ustaje a a6w lepiej zastapic abs2. nie obciaza tak kregoslupa i dajelepsze efekty.
Abs2 jest trudniejsze i wymaga drążka (nie posiadam, trudno zawiesić gdzieś drążek bym nie sięgał podłogi i po podciągnięciu nie uderzał w sufit). Poza tym, z tego co wyczytałem, w tych ćwiczeniach krzyż musi leżeć płasko na ziemi - jest to dla mnie wbrew pozorom bardzo problematyczne. Niemniej będę próbował i dziękuję za pomoc. Ale na jakiekolwiek rady czy sugestie w tym przypadku jestem otwarty.
Użytkownik Ppawel77 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przed A6W [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
14 dzien [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Żadnej diety nie stosuje, ale staram sie jesc warzywa owoce nabiał ;] Prosze o szybko odpowiedz
Napisano Ponad rok temu
MAsz tu link do cwiczen bez drazka wybierasz poziom A albo 1 i tam jest be zdrazka ...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
poziom A jest zalecany tym co nigdy nie cwiczyli a poziom 1 juz dla tych co troche cwiczyli ...
jezeli pierwszy raz cwiczysz miesnie brzucha to lepiej zacznij przynajmniej z tydzien od poziomu A a potem poziom 1
ja np. robie taki trening 4-5x w tyg.
ABS2 poziom 1
cwiczenie 1. 35 pow 2-30 pow 3-40pow 4-20pow
potem przechodze do a6w i kazde cwiczenie 18 pow ;]
Napisano Ponad rok temu
Dzięki wszystkim za pomoc, za kilka dni podzielę się wrażeniami. (:
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu