Jak wykonać ćwiczenie?
Napisano Ponad rok temu
Może ten temat się przyjmie.
Jak ktoś nie wie jak wykonać jakieś ćwiczenie to niech pisze tutaj
Ja 1:
a) podciąganie końca sztangi w opadzie (plecy)
Pociąganie sztangielki w opadzie tułówia (plecy)
c) Wspięcia na palce siedząc.
Jak te ćw. wykonać?
Napisano Ponad rok temu
image025.gif 23,46 KB 6 Ilość pobrań
Wiosłowanie końca sztangą w opadzie tułowia:
image030.gif 26,59 KB 7 Ilość pobrań
Wspięcia na palce siedząc na maszynie:
image068.gif 13,33 KB 6 Ilość pobrań
Wspięcia na palce siedząc ze sztangą:
image069.gif 22,01 KB 8 Ilość pobrań
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
I just a fire a go dun dem.......
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Coś mi się pojebałoChodziło mu o podciąganie sztangielki w opadzie tułówia.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
1. Tricepsy- Prostowanie tricepsów w leżeniu. A więc to jest francuskie wyciskanie leżąc?
2. Tricepsy- wyciskanie na wyciągu do dołu
3. Bicepsy- Uginanie ramienia w podporze. A więc jedna ręka o kolano i jedną sztangielką ?
4. Tricepsy- prostowanie rąk ze sztangą nad głową
5. Mięśnie naramienne- Uginanie ramion nachwytem
6. Ściąganie wyciągu górnego z przodu
7. Wyciskanie nogami. Domyślam się ,ze to na maszynie. A jak niema? Da się jakoś zastąpić?
8. I jak nie mam modlitewnika da się jakoś zastąpić czy nie robić?
9. I tam niema wyciskania na prostej tylko na skośnej to niech będzie tak jak jest czy dorzucić wyciskanie na prostej?
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
6. Ściąganie wyciągu górnego z przodu. Ja mam tylko długi i krótki wyciąg, i taki do tricepsów w kształvie litery V to z tym da sie jakos robic?
Napisano Ponad rok temu
2. Tricepsy- wyciskanie na wyciągu do dołu
Kiedy ruch jest wykonywany prawidłowo wytwarza napięcie we wszystkich trzech głowach tricepsów. To ćwiczenie pozwala na stosowanie dużego obciążenia bez potrzeby martwienia się o pomoc treningowego partnera. Stań przy wyciągu i chwyć nachwytem drążek tak, aby palce wskazujące obu dłoni były oddalone od siebie na odległość 12-20 cm. Pochyl się nieznacznie do przodu i przepchnij drążek wyciągu w dół aż do zablokowania łokci. Powoli powróć drążkiem na wysokość brodawek piersiowych. Uniesienie drążka wyżej spowoduje zanik naprężenia w tricepsach. Celem jest utrzymywanie ćwiczonych mięśni pod stałym napięciem mając cały czas przyciśnięte ramiona do tułowia. Miej stale łokcie w niezmiennej pozycji. Podczas całej serii utrzymuj naprężenie w tricepsach.
3. Bicepsy- Uginanie ramienia w podporze. A więc jedna ręka o kolano i jedną sztangielką ? TAK
4. Tricepsy- prostowanie rąk ze sztangą nad głową
Ten ruch zmusza do pracy wszystkie partie tricepsów ale najbardziej długą głowę każdego ramienia. Zwalcza pokusę podbijania ciężaru do góry, o co łatwo, wykonując wyprosty na stojąco. To jeden z najlepszych ruchów pobudzających mięśnie tricepsów, jeśli tylko przy nim wytrwasz. Wykonanie nie jest tak łatwe do opanowania jak przy prostowaniu rąk w leżeniu. Usiądź pewnie na skośnej ławce. Chwyć nachwytem gryf łamanej sztangi i przenieś go za głowę. Wypychaj gryf bezpośrednio nad głowę bez poruszania ramionami. Łokcie powinny być zablokowane. Opuszczaj gryf sztangi po łuku za głowę aż do momentu, w którym łokcie są całkowicie zgięte. Powtarzaj ruch bez podbijania ciężaru do góry, używając do prostowania rąk jedynie siły tricepsów.
5. Mięśnie naramienne- Uginanie ramion nachwytem TAK JAK BICEPS TYLKO NACHWYTEM
6. Ściąganie wyciągu górnego z przodu MOZESZ PODCIĄGANIE NA DRĄZKU WZUCIĆ JAK NIE MASZ WYCIAGU 7. Wyciskanie nogami. Domyślam się ,ze to na maszynie. A jak niema? Da się jakoś zastąpić? PRZYSIADY LUB HACK PRZYSIADY
8. I jak nie mam modlitewnika da się jakoś zastąpić czy nie robić? TO ZALEZY OD RESZTY PLANU
9. I tam niema wyciskania na prostej tylko na skośnej to niech będzie tak jak jest czy dorzucić wyciskanie na prostej? TEN PLAN W OGÓLE JEST JAKIŚ DZIWNY
Napisano Ponad rok temu
4. Nie wiem bo ja mam narazie tylko gryf prosty. A nie masz może takiego .gif jakiś ,żeby było pokazane?
PS: jak masz czas to jak byś do każdego mógł dać taki .gif bo ja nie umiem znaleźć.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] pierwsze ćwiczenie
4. Nie wiem bo ja mam narazie tylko gryf prosty. A nie masz może takiego .gif jakiś ,żeby było pokazane
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] 2 ćwiczenie (możesz zastąpić hantlem)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pierwsza 3 tyg wprowadzająca i druga ( 3 tyg), troche cięzsza.
Obecnie robie trening podobny do armageddonu, ale jeszcze ostrzejszy
Napisz jeszcze czy masz zamiar robić sam armageddon czy myslisz o lajtowym treningu wszystkich grup mięsniowych jednego dnia w tygodniu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chodziło mi czy oprucz treningu ramion (armageddon) robisz coś jeszcze?