Góra i dół - różne tempo rozwijania się
Napisano Ponad rok temu
mam takie pytanie ( to mój 1 post tutaj więc jeśli będzie coś nie halo to proszę o wyrozumiałość). Od 4 miesięcy chodzę na siłownię 3 x tydzień no i ... zauwazylem, ze nogi mam już nabite natomiast góra (klatka, rece, brzuch) nie jest jeszcze na poziomie jakim bym sobie zyczyl. I teraz pojawia sie kłopot. Zawsze miałem tendencję do nabitych nóg, ogolnie mam grube kosci, teraz zamienilem tluszcz w miesnie ale zauwazylem, ze juz chyba wystarczy tego budowania i teraz pytanie jak odchudzic (wyrzezbic) nogi ale przy jednoczesnie jak najmniejszej stracie na górze ?
Bede wdzieczny za podpowiedzi bo nawet dziewczyna zwrocila mi na to uwage : )
A ogolnie to cwicze na rzeźbe ale w obecnym etapie mam trening bardziej masowy, statyczny poniewaz zeby rzezbic trzeba miec z czego a moje wczesniejsze rece to byl dramat : )
Bede wdzieczny za porady i pomoc. Jednoczesnie przepraszam za ewentualna ortografie i bledy w pisowni - spieszylem sie
Pozdrawiam
trodax
Napisano Ponad rok temu
dalej, kolego podaj moze swoje wymiary i obwody ok? co do problemu, na nogi mozesz zwiekszyc liczbe powtorzen i intensywnosc treningu, do tego dolozyc aeroby. trenowac w dlugich spodniach itp. mi to pomoglo. mialem podobny problem.
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
1. tluszczu nei zamienisz na tluszcz.
dalej, kolego podaj moze swoje wymiary i obwody ok? co do problemu, na nogi mozesz zwiekszyc liczbe powtorzen i intensywnosc treningu, do tego dolozyc aeroby. trenowac w dlugich spodniach itp. mi to pomoglo. mialem podobny problem.
Dzieki za odp.
Mam 28 lat, 187 cm i 87,5 kg. Staram sie trzymać diete (nabiał, ryby, mięso) ale rowniez jesc zdrowo (mam na mysli to, ze nie laduje dzien w dzien kurczaka bo od tego sie rosnie , unikam smażenia potraw, używam oliwy z oliwek itp.). Chociaz piwka czasami sobie nie odmowie, a i czasami też cos slodkiego sie zje - generalnie nie popadam w skrajnosci.
Tak myslalem o aerobach, tutaj bylby chyba rowerek preferowany ? Na biezni chyba wiecej spale z góry niz na rowerku ?
I co do tego maja dlugie spodnie ? Jak glupio pytam to sorry ale nie znam sie
Pozdr.
trx
Napisano Ponad rok temu
ja ubieram do biegania termoaktywne spodnie obcisle i na to ortalion kolego;) czemu? zeby trzymac odpowiednia temperature i moze w pewnym sensie wspomoc to spalanie;) niektorzy powiedza ze to bzdury ale na mnie to dziala;) poki nei sprobujesz nei przekonasz sie
TRENUJE BO LUBIE