Sum na ostro po bułgarsku
Napisano Ponad rok temu
Składniki:
2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
? łyżeczki oregano
? łyżeczki tymianku
? łyżeczki pieprzu cayenne
? łyżeczki soli
? łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
2 filety z suma (mogą być ze skórą) ? około kilograma
1 duży ząbek czosnku, drobno posiekany
1 łyżka oliwy
1 łyżka masła
cząstki cytryny do przybrania
Przyprawy wymieszać w niewielkiej miseczce. Filety umyć, osuszyć obtoczyć dokładnie w mieszaninie ostrych przypraw z obu stron. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek i delikatnie podsmażyć na średnim ogniu, aż się zezłoci i odłożyć na oddzielny talerzyk. Na patelni rozgrzać masło. Włożyć filety i smażyć po około 4 minuty z każdej strony ? tak aby były dobrze wysmażone. Filety przełożyć na rozgrzane talerze, posypać zesmażonym czosnkiem, przybrać zieloną sałatą i cząstkami cytryny.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Gainerek z Ostrowi....????55 zeta za 15kg... |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
Sumo tylko dla Japończyków? |
CROSS-BUDO |
|
|
||
Ostro wygrzany koleś w sklepie :) |
Humor |
|
|
||
Buck 760 Summit |
MAGIA STALI |
|
|
||
Już czas podsumować ten rok. |
Rozmowy nie na temat |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Stek cielęcy
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Gazpacho
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Sałatka z czerwonej fasoli
EXPERTO - Ponad rok temu
-
O przekąskach w skrócie
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Odżywianie gdy brak czasu
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Dieta na mase + porady
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Alkohol - jak zmniejszyć skutki przedawkowania
- Ponad rok temu
-
Jak przyśpieszyć metabolizm
- Ponad rok temu
-
Jaka Dieta ?
- Ponad rok temu
-
Dieta dla studentek
EXPERTO - Ponad rok temu