Jak ćwiczyć, żeby schudnąć ?
Napisano Ponad rok temu
Mam do Was pytanie - mam zamiar wrócić na siłownie po pół roku przerwy od siłowni. Mam do Was pytanie - jakie wykonywać ćwiczenia, aby po prostu schudnąć ?
Przytywałem do 103 kg w wieku 18 lat, zatem to nic przyjemnego, chociaż po mnie aż tak tego nie widać, to ta waga mi przeszkadza. Mam do dyspozycji ławeczke, sztange, sztangielki, a także bieżnie + rower. Trenowałem wcześniej ok roku na siłowni + cały cykl A6W .
Doradzcie mi coś Panowie - jedzenie mam ograniczone do minimum, a i tak to nie pozwala mi dużo zrzucić z wagi, jak zrzuce w miesiąc 1 kg to już kurcze jest coś... Nie chcialbym jednak brać jakichkolwiek leków czy tabletek na wspomaganie tego chudnięcia.
Napisano Ponad rok temu
Druga sprawa jest trening , ja nie stawiałbym na cwiczenia statyczne czyli klatka na ławeczce itp , stawiałbym na areoby , najlepiej jakbys zaraz po przebudzeniu ( na czczo ) pobiegał na bieżni tak okolo 30min , jest do bardzo dobry sposób na pozbycie sie tkanki tłuszczowej . Pozniej w ciągu dnia np rowerek 30min + bierznia 15min - szybki chód , nie koniecznie bieganie . Tak wiec jesli stawiasz tylko na spadek masy to ja proponuje własnie dietke LOW CARB i AREOBY .
http://www.youtube.com/watch?v=dRZ5pvJmf-w
Napisano Ponad rok temu
Według Ciebie na sam poczatek tylko te aeroby + dietka czy dorzucić jeszcze np. tą siłownie + ewentualnie może jakiś ABS II lub A6W ?
P.S.
Obliczyłem zapotrzebowanie energetyczne dla mnie. Wyszło mi 2950 kcal. Jak do tego ustosunkować diete ? W jakiej ilośc dziennie potrzebowałbym białka, węglowodanów i tłuszczów ? Chce jutro zrobić małe zakupy w sklepie - czy kupując różne rzeczy mam uwzględnić węglowodany złożone czy proste ? Wiem, że dobór diety to nie jest od tak, dlatego chce się o wszystko zapytać.
P.S.2.
Czytałem też tutaj gdzieś na forum, że warto również kupić pas odchudzający nawet ten zwykły za 20 zł. Czy to prawda ? W czym on pomaga ?
P.S.3.
No i kolejne pytanie mi się nasunęło - czy w tym wypadku jakaś konkretna dieta jest potrzebna ? Nie wystarczy po prostu ograniczyć ilośc węglowodanów i zmniejszyć np., ilość jedzenia podczas posiłków ?
Użytkownik Lukasz1221 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2. W niczym
3. Wystarczy jeść z głową, ale wiadomo, to nie to samo ci dobra dieta. Warzywa, owoce, mięso gotowane, ryż/kasza/makaron jako źródła węgli. 5-6posiłków, na noc twaróg-samo białko, jaja. Ważysz dość sporo, więc warto zakupić jakieś białko w proszku, bo wyciągnięcie 250-300g z żarcia to już małe wywanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
posiłek przed treningiem i po wygląda tak samo-makaron/ryż/kasza+kurczak/indyk/wołowina+warzywaDzięki wielkie chłopaki za pomoc. A mam jeszcze jedno pytanie - czy w dni treningowe jakieś jedzenie jeszcze dodatkowe musi być ? Jakieś dodatki przed treningiem, w czasie treningu, po treningu ?
Napisano Ponad rok temu
7
płatki
mleko 3.2
kromka ciemnego chleba
10
2-3 kromki ciemnego chleba
banan
jogurt do picia
14
pierś gotowana/wołowina z warzywami
ogórek z octem
16
płatki NESTLLE FITNESS
2x jabłka
18
2 x gotowane jajka
2 kromki chleba ciemnego z pomidorem
20-21
twaróg /serek wiejski
Do tego wszystkiego duża ilość wody niegazowanej.
Trening pomiędzy po posiłku o 18. Bieganie + rowerek, możliwe także A6W lub tradycyjne brzuszki.
Co o tym sądzisz ?
Napisano Ponad rok temu
Dieta jak dieta, policzyłeś kalorie? te fitnesowe płatki tylko mi tutaj nie pasują ;-)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Utrata wagi powinna opierać się na ćzwiczeniach i wykorzystanie suplementów którzy pomagają. Polecam Clenbuterol (kupiłam go tutaj "acomplia-reductil.net"). Clenbuterol jest produktem do cyklu suchego. Ten produkt zamienia tłuszcz w mięśnie. Otrzymacie bardzo dobrze wytrenowane i bardzo suche mięśnie.Także Clenbuterol dodaje wzrost siły i pomogają w utracie wagi. Po moim doswiadczeniu straciłam w ciągu dwóch miesięcy 10 kg. Polecam!
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze odpowiednia dieta.
Po drugie łączenie kilku rodzajów ćwiczeń takich jak
bieganie
orbitrek
rower
Ewentualnie możesz zdecydować się na zapisanie sie na elektrostymulacje bo podczas takiego jednego treningu można schudnąć nawet 1000 kcal