barki-ramiona
Napisano Ponad rok temu
napiszcie jakie i ile cwiczen na bary i biceps
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I jakie na triceps?a na biceps jakie wczesniej cwiczenia wykonywałeś??
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
na biceps po 3cwiczenia 4serie. np.stojac sztanga,modlitewnik,mloty, albo hantle stojac, modlitewnik,hantle o kolanoI jakie na triceps?
na triceps francuz, za glowe hantlem, linki.
Napisano Ponad rok temu
ja dzisiaj zastosowałem trening piramidalny w ćwiczeniach na klate i bicepsa i musze powiedzieć,że dawno tak mi binio nie spóchł-od następnych treningów mam zamiar stosować trening piramidalny bo na mnie to zaj...cie zadziałało.polecamna biceps po 3cwiczenia 4serie. np.stojac sztanga,modlitewnik,mloty, albo hantle stojac, modlitewnik,hantle o kolano
Napisano Ponad rok temu
ja dzisiaj zastosowałem trening piramidalny w ćwiczeniach na klate i bicepsa i musze powiedzieć,że dawno tak mi binio nie spóchł-od następnych treningów mam zamiar stosować trening piramidalny bo na mnie to zaj...cie zadziałało.polecam
są rozne rodzaje treningow piramidalnych np. piramida jezeli chodzi o ciezar lub liczbe powtorzen lub tez odwrotna piramida o ktorej juz kiedys pisałem...
Napisano Ponad rok temu
na biceps po 3cwiczenia 4serie. np.stojac sztanga,modlitewnik,mloty, albo hantle stojac, modlitewnik,hantle o kolano
proponuje po kazdym skończonym cwiczeniu danej partii rozciagac miesien dla lepszego rozwoju np. po skończonym cwiczniu na biceps 30-45sec trzymasz na rozciagnietym miesniu i tak po nastepnym ćwiczeniu itd...to doskonale stymuluje mieśnie do wzrostu...brak dalszego rozwoju moze byc tez spowodowany słaba dieta np.mała iloscia białka...
Napisano Ponad rok temu
ja np. wykonywałem 3 ćwiczenia na biceps:są rozne rodzaje treningow piramidalnych np. piramida jezeli chodzi o ciezar lub liczbe powtorzen lub tez odwrotna piramida o ktorej juz kiedys pisałem...
podnoszenie gryfa podchwytem 15-12-10-8 każda seria z większym obciążeniem
podnoszenie gryfa nachwytem 12-10-8-6 każda seria z większym obciążeniem
modlitewnik 14-12-10-8 każda seria z większym obciążeniem
+ na koniec młotki 4 kg hantelkami na dobicie (ile wlezie)
nigdy tak nie ćwiczyłem,ale była to zmiana dla mięśnia i zadziałało rewelacyjnie
Napisano Ponad rok temu
a ile cwiczen polecacie 3 wystarcza?? wiem ze przydaloby sie bialka lecz jestem alergikiem i nadmiar bialka powoduje mi zaostrzenie sie alergii na dloniachproponuje po kazdym skończonym cwiczeniu danej partii rozciagac miesien dla lepszego rozwoju np. po skończonym cwiczniu na biceps 30-45sec trzymasz na rozciagnietym miesniu i tak po nastepnym ćwiczeniu itd...to doskonale stymuluje mieśnie do wzrostu...brak dalszego rozwoju moze byc tez spowodowany słaba dieta np.mała iloscia białka...
a jesli chodzi o barki to ile dawac cwiczen. widze ze niektorzy daja po 3 a inni 5. ja zawsze robilem sztanga za plecy siedzac, wyciskanie na boki hantli, boczne wznoszenie,i czwarte cos na tyly. chcialbym rozbudowac barki-glownie poszerzyc
Napisano Ponad rok temu
No bo barki to duża grupa mięśniowa dlatego robi się 3-5 ćwiczeń ja ci polecam tak 4-5 ale z głową żebyś nie przepalił mięśni. Możesz robic wyciskanie zza i z przed głowy, arnoldki (wyciskanie hantli z supinacją na lekko pochylonej ławeczce myslę że 60* wystarczy), podciąganie sztangi/hantli do brody, unoszenie hantli na boki no i chyba tyle. Tylko pamiętaj aby ćwiczenia dobrać tak żeby ćwiczyć wszystkie aktony obręczy barkowej przód, tył jak i środek jesli potrzebujesz podziału na ćwiczenia na poszczególne aktony to pisz.a ile cwiczen polecacie 3 wystarcza?? wiem ze przydaloby sie bialka lecz jestem alergikiem i nadmiar bialka powoduje mi zaostrzenie sie alergii na dloniach
a jesli chodzi o barki to ile dawac cwiczen. widze ze niektorzy daja po 3 a inni 5. ja zawsze robilem sztanga za plecy siedzac, wyciskanie na boki hantli, boczne wznoszenie,i czwarte cos na tyly. chcialbym rozbudowac barki-glownie poszerzyc
Napisano Ponad rok temu
a ile cwiczen polecacie 3 wystarcza?? wiem ze przydaloby sie bialka lecz jestem alergikiem i nadmiar bialka powoduje mi zaostrzenie sie alergii na dloniach
trenujesz 2 lata pozwol sobie na wyszukane metody zeby ruszyc barki tak jak pisalem 5-10-20
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Proszę o ocenę 17 lat
- Ponad rok temu
-
Zrzucenie 10-15kg
- Ponad rok temu
-
kilka kilo masy
- Ponad rok temu