Dieta na mase dla poczatkującego!
Napisano Ponad rok temu
Trenuje na mase fbw 3x w tyg. Oto moja dieta:
1 I Śniadanie przed pracą - otręby z mlekiem + 2 białka kurze (6:00)
2 II Śniadanie w pracy - kanapki z chleba żytniego na zakwasie (Duzo błonnika i jest podobno najzdrowsze) + wędlina najczęsciej z piersi kurczaka + warzywa + 2 białka kurze + kefir (9-10:00)
3 Posiłek w pracy Najczęściej też kanapki + 2 białka kurze ewentualnie białko kurze + 125g twarozka + kefir (14:00)
4 Obiad po treningu - najczęściej ryż/czasami ziemniaki + piers z kurczaka/karkówka - wszystko na grillu + warzywa najczęściej buraczki (18:00)
5 Kolacja - twarożek chudy + łyzeczka oliwy z oliwek albo łyżka masła orzechowego
Do tego duzo wody mineralnej + zielona/czerwona herbata
Kefiru pije duzo bo lubie (100g kefiru ma 4g białka) wypijam 400-800g kefiru
Jaki powinienem mieć odstęp w posiłkach przed i po treningu.
Jakie sa najlepsze otręby. (smak nie gra roli bo je lubie)
Napisano Ponad rok temu
Posiłek przed treningowy około godzinę przed treningiem chyba że czujesz się za pełny żeby iść na trening wtedy dłużej.ODrazu po treningu banan
i za jakieś pół godziny posiłek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z droższych polecam NOW FOODS Men's Multiple Adam a tańsze mogą być Multiple z Olimpa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na tvn style jakas lekarka w programie zdrowie na obcasach mówiła zeby nie zazywac witamin na dłuższą metę tylko isc zrobic sobie badania i zazywać tylko te których nam brakuje ale tylko przez 2 tyg. Mam nawet nagrany ten odcinek.
Tylko wiesz ona mówi zapewne o osobach nie uprawiających sportu Osoby uprawiające sport mają wielokrotnie zwiększone zapotrzebowanie na witaminy i minerały.
Wracając do tematu jeżeli chcesz zgubić tłuszcz musisz też robić treningi cardio
Napisano Ponad rok temu
Aeroby wykonuje w dni które nie ćwiczę, chociaż tez mi doradzano zaraz po treningu gdyz glikogen jest juz spalony i od razu topi się tłuszcz... ???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wsumie masz racje z tymi witaminami ale dośc sie ostatnio naczytałem ze taka i taka witamina przyspiesza raka, tran przyspiesza osteoporoze, witaminy musujące niszcza zęby itd...
Aeroby wykonuje w dni które nie ćwiczę, chociaż tez mi doradzano zaraz po treningu gdyz glikogen jest juz spalony i od razu topi się tłuszcz... ???
Najlepiej jest biegać rano na czczo wtedy jest najlepsze spalanie ale trzeba liczyć się z spadkami masy mięśniowej chyba że zabezpieczysz się jakimś antykatabolikiem np.białko serwatkowe przed porannym bieganiem.
Napisano Ponad rok temu
Co do przetworów mlecznych, sporo pije maslanki nawet dwa kubki dziennie....
Napisano Ponad rok temu
Przed momentem znalazłem sobie nowe ćwiczenie na tricka, pomachałem troche ręką bez hantli, zrobiłem kilka spięć mięsnia i tricek zaczoł mnie boleć. Czy to normalne. 35h temu ćwiczyłem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego chce sobie kupić odżywkę białkową jaka? Chcę żeby to było czyste najlepszej klasy białeczko może z jakimis dodatkami typu bcaa ? Doradźcie mi coś. Z przybieraniem na mase nie mam problemu, ale tłuszczyk też jest...
Napisano Ponad rok temu
www.klubfitness.pl