No tak.. podawałeś.. przepraszam, jakoś nie zwróciłam na to uwagi, bo człowiek szuka wszystkiego co by mogło pomóc
Hmm.. spróbuj zwiększyć ilość białka do 1,5g na kg mc. Tłuszcze trzymaj na prawdę nisko i reszta węglowodany.
Rzeczywiście jeśli chodzi o sylwetkę jakichś większych efektów nie widać.. Najprawdopodobniej leży tu dieta.. Próbuj manipulować makro. Możesz wypróbować Carb Cycling.
Wyniki też nie są zbyt satysfakcjonujące.. Dla swojego zdrowia jeśli masz taką możliwość zrób plik badań w tej chwili.
Jeszcze jeśli możesz to wklej plan treningowy do wglądu
Tłuszcze ustawić tak 0,5g/kg mc?
Spróbuję na początek ustawić to high-carb jak pisałaś, jak nie zadziała, to jeszcze coś innego, ale ogółem to trochę dziwne, że już po pierwszym miesiącu redukcji (a poważnej od ok. 3 tyg, bo wtedy doszła aktywność fizyczna) muszę bawić się w takie zagrywki
Na innym forum panowie napisali, że 2,3k kcal to jak głodówka (a ja czuję się na niej cały czas najedzony) i polecili od nowa ułożyć dietę, B 2g/kg T 1g/kg reszta węgle i podbić aż do 3k kcal na początek. Co o tym uważasz?
aktywność fizyczna przykładowo na ten tydzień :
Siłownia pon, śr, pt, nd
Rower wt, czw, sob
Na siłowni trening siłowy na wolnych ciężarach
trening A :
- wyciskanie na ławeczce leżąc - na rozgrzewkę samą sztangą, potem dokładam ciężaru aż do maxa (w tej chwili jest to 57,5kg) i maxem robię 4-5 serii po 5 powtórzeń, w sumie będzie coś koło 8 serii (w tym 3-4 pierwsze progresywne ciężarowo)
- przysiad - tutaj jeszcze słabiej mi idzie, nawet przysiad z samą sztangą jest odczuwalny. tak jak wyżej, pierwsze serie progresywnie aż do maxa, w tej chwili jest to 45kg i robię tymi 45kg ok. 4 serie po 5 powt.
- wiosłowanie hantlą - tu już prościej, 3x8 hantla póki co max 15-17,5kg
- "wznosy" hantlą 8kg 3x8 (to chyba na barki i triceps)
- biceps i triceps na maszynie, 3x8 oba
trening B :
- martwy ciąg - tak jak wyciskanie i przysiad, progresywnie aż do 70kg, tymi 70kg potem 4 serie 5 powt.
- wyciskanie na ławeczce leżąc
- wyciskanie żołnierskie, tak jak wyżej, progresywnie aż do maxa (40kg) 4x5
- podciąganie - niestety na maszynie i to odejmując dobre 41kg, 3x8
- biceps i triceps na maszynie
rower :
ostatnio cały czas trasa 15km, średnia prędkość 16-17km/h (czyli całość zajmuje 40-50min)
aplikacja endomondo pokazuje, że spalam na niej 600kcal, w rzeczywistości jest to pewnie coś koło 450kcal
Użytkownik bandzioch21 edytował ten post Ponad rok temu