- Wzrost: 175cm
- Waga: 62kg
- Waga planowana: +/- 75kg?
- Staż treningowy: łącznie pewnie 2-3 lata, ostatnio ćwiczyłem na siłowni niecałe 3 lata temu
- Ile robisz treningów w ciągu tygodnia: ostatnio 4-5
- Rodzaj Twoich treningów: HIIT ze skakanką, bieganie, teraz dojdzie siłownia
- Intensywność Twoich treningów: średnia/wysoka
- Czy zazwyczaj szybko chudniesz czy masz tendencję do tycia: szybko chudnę (na ostatniej redukcji 2 lata temu zredukowałem z 85kg na 60+ aczkolwiek połowa z tego co spadło to tłuszcz a połowa mięśnie jako że odstawiłem wtedy siłownię z powodu przepukliny) i równie szybko tyję (poprzednią masę zaczynałem od około 60-65kg i zakończyłem na 85kg i tak samo połowa przyrostów to był tłuszcz)
- Co uważasz za najtrudniejsze w stosowaniu dobrego odżywiania: na masie duża ilość czasu spędzana w kuchni w przypadku zróżnicowanej diety
- Czy stosujesz suplementy i jeśli tak to jakie oraz od jak dawna(czy systematycznie?): białko oraz witaminy od 1,5 miesiąca (w przeszłości stosowałem gainery, kreatynę, bcaa, beta alanine, Omega 3+, przedtreningówki, spalacz itd
- Kontuzje/Urazy: jestem 6 miesięcy po operacji przepukliny, poza tym brak
Co sądzicie o takim planie FBW?
FBW A
Nogi: Martwy ciąg na prostych nogach
Plecy: Wiosłowanie sztangą nachwytem szeroko
Klatka: Wyciskanie sztangielek lekki skos+
Barki: Wyciskanie żołnierskie
Triceps: Wyciskanie wąsko
Biceps: Uginanie przedramion ze sztangą prostą
FBW B
Nogi: Wykroki ze sztangą
Plecy: Wiosłowanie sztangą podchwytem
Klatka: Wyciskanie sztangi w skosie dodatnim
Barki: Wznosy boczne
Triceps: Wyciskanie francuskie
Biceps: Uginanie przedramion ze sztangielkami młotkowo
Jest ok? Niestety obecnie nie mam drążka który zawsze był u mnie podstawą ale coś wykombinuję i celowo odrzuciłem przysiady i martwy ciąg żeby nie przedobrzyć, były to zawsze moje podstawowe ćwiczenia ale póki co wolę trochę lżejsze ćwiczenia wielostawowe z mniejszym ciężarem i większą ilością powtórzeń. Z góry dzięki !
Użytkownik P4vCiosPL edytował ten post Ponad rok temu