Zły wygląd przy niskiej wadze waga nie idzie w dół
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z czego Ty chcesz jeszcze zjechać w dół?
Nie dziwi mnie to że waga nie spada to są reakcje obronne organizmu na zbyt duże wychudzenie
Napisano Ponad rok temu
Jw. Przy tej wadze lepiej buduj mięśnie. Nie chce Ci się chodzić na siłownie to rób pompki, podciągaj się na drążku i do tego przysiady, gwarantuje że sylwetka się poprawi.
Napisano Ponad rok temu
Cześć,Waga mi nie idzie w dół mimo że mało jem(tak liczyłem kalkulatorami) co robić?Nie wyglądam na tyle ile powinienem.Dieta czysta, chodzę po 5km dziennie, piłka dziennie.180cm/57,5kg/16lat
Jeśli nie chcesz wyglądać jak uciekinier z obozu pracy lepiej zacznij porządnie jeść (dużo i zdrowo) i zacznij trenować na siłowni.
Jak zwiększy się masa mięśniowa, to i wygląd sylwetki się poprawi.
Pamiętaj, że przy wzroście 180 cm powinieneś w dorosłym wieku ważyć od 71 kg do ponad 80 kg przy czym taka waga nie powinna być przy otłuszczonej sylwetce tylko przy normalnym wyglądzie.
W przypadku osób trenujących na siłowni oblicza się wagę docelową następująco: wzrost wyrażony w centymetrach odjąć 90.
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
W takim wieku się bawić w odchudzanie... Głupota
Napisano Ponad rok temu
W takim wieku się bawić w odchudzanie... Głupota
W tym przypadku nie chodzi o wiek, tylko o to, że gość waży przy wzroście 180 cm zaledwie 57,5 kg i on jeszcze chciałby chudnąć
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Rychu masz rację, sam w tym wieku miałem mniej więcej tą samą wagę i wzrost, zaczynałem ćwiczyć. Dosłownie wygląd jak szkieletor. Z tego co pamiętam obwód ramienia około 26cm XD
W każdym razie kolega wyżej co do wieku też ma rację, ponieważ organizm się rozwija i potrzebuje być dobrze odżywiony, inaczej za parę lat niedożywienie wyjdzie w postaci słabych organów, stawów, kruchych kości itd które się odpowiednio nie rozwinęły.
Napisano Ponad rok temu
W wieku 16 lat jedyne kiedy warto redukować tłuszcz to w przypadku otyłości, a więc w sytuacji, która stwarza zagrożenie dla zdrowia i życia.
Natomiast jak ktoś ma w wieku 16 lat kilka kilo nadwagi, to wystarczy poćwiczyć trochę na siłowni trzymając bilans kaloryczny na poziomie zerowym i powinna nastąpić tzw. rekompozycja sylwetki, czyli jednoczesne zwiększanie się tkanki mięśniowej i redukcja tkanki tłuszczowej.
W ten sposób można zdrowo zredukować tłuszcz mając NAŚCIE lat, natomiast w wieku nastoletnim jedynym reduktorem tłuszczu, który polecam używać jest picie 4 - 5 szklanek zielonej herbaty liściastej dziennie i ewentualnie przed treningiem jakaś kawa na pusty żołądek.
Niczego więcej się w takim wieku w zasadzie nie powinno stosować na redukcję tłuszczu.