witam. Nie trenuję kulturystyki ale wiem, że tu są eksperci, którzy odpowiedzą na moje pytanie. Robię treningi z cyklu spartan, ciężkie i interwałowe oraz trenuję kickboxing. Jakiś czas temu trenowałem brzuch z wałkiem dość ostro bo doszło do tego wiele innych ćwiczeń brzucha. czy to możliwe że po takich ćwiczeniach może boleć mnie bodbrzusze? Mam tak już z miesiac nawet przy kichnieciu jest chwilowy silny ból. Będę wdzięczny za odpowiedzi czy muszę lecieć do lekarza czy po prostu narazie odpuścić sobie brzuchy;)
Napisano Ponad rok temu
No hm tu może być wiele przyczyn takiego bólu.. I nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci prawidłowo na to pytanie. Ból może być wynikiem przeciążenia, DOMS'ów, zakwasów aż po uszkodzenia mięśni czy nawet przepuchlina. Nie wiem jakie masz tam ćwiczenia, zakresy rep i set's.. Możesz dać linka, wkleić plan to zobaczymy co tam w nim siedzi.. Być może jest wiele ćwiczeń angażujących dolne partie mięśniowe..
Ćwiczysz codziennie czy z przerwami?
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Witaj Kolego
No hm tu może być wiele przyczyn takiego bólu.. I nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci prawidłowo na to pytanie. Ból może być wynikiem przeciążenia, DOMS'ów, zakwasów aż po uszkodzenia mięśni czy nawet przepuchlina. Nie wiem jakie masz tam ćwiczenia, zakresy rep i set's.. Możesz dać linka, wkleić plan to zobaczymy co tam w nim siedzi.. Być może jest wiele ćwiczeń angażujących dolne partie mięśniowe..
Witaj, mam wrażenie że stało sie to po ćwiczeniach obwodowych. Interesuje mnie też, czy u kogoś występowały kiedyś podobne objawy. jak czytałem w internecie to głównie narzekały kobiety z innych, typowo kobiecych, powodów;)
Plan treningu
Poniedziałek
obwodowy:
2min/0,5odpoczynku
1,5min/20sek
ćwiczenia - brzuch, klatka, ręce, nogi ---interwał
+ na koniec obwód na workach treningowych
20sek maksymalnego zaangażowania/ 20sek odpoczynku (12 worków)
Na koniec 100 brzuchów 50 pompek, ćwiczenia rozciągające
Łączny czas treningu 1,5h
środa
bieganie z ćwiczeniami rozciagającymi 30min
trening kickbokserski
1,5h
piątek
bieganie z ćwiczeniami rozciągającymi 30min
boks
wtorek, czwartek, sobota- treningi interwałowe spartan/ treningi kardio (na zmianę) po ok 20-30min bez odpoczynku
Ogólnie to są ćwiczenia odmienne od siłowych, które nie obciążają szczególnie jednej partii mięśni, ale tamtego razu naprawdę ostro dałem sobie wycisk na brzuch. Nie wiem, możliwe że mogłem sobie coś naderwać na kółku, chyba dziś pojadę po skierowanie skoro piszesz o przepuklinie. Dzięki serdeczne za odp
Witaj Kolego
Witaj, mam wrażenie że stało sie to po ćwiczeniach obwodowych. Interesuje mnie też, czy u kogoś występowały kiedyś podobne objawy. jak czytałem w internecie to głównie narzekały kobiety z innych, typowo kobiecych, powodów;)
Plan treningu
Poniedziałek
obwodowy:
2min/0,5odpoczynku
1,5min/20sek
ćwiczenia - brzuch, klatka, ręce, nogi ---interwał
+ na koniec obwód na workach treningowych
20sek maksymalnego zaangażowania/ 20sek odpoczynku (12 worków)
Na koniec 100 brzuchów 50 pompek, ćwiczenia rozciągające
Łączny czas treningu 1,5h
środa
bieganie z ćwiczeniami rozciagającymi 30min
trening kickbokserski
1,5h
piątek
bieganie z ćwiczeniami rozciągającymi 30min
boks
wtorek, czwartek, sobota- treningi interwałowe spartan/ treningi kardio (na zmianę) po ok 20-30min bez odpoczynku
Ogólnie to są ćwiczenia odmienne od siłowych, które nie obciążają szczególnie jednej partii mięśni, ale tamtego razu naprawdę ostro dałem sobie wycisk na brzuch. Nie wiem, możliwe że mogłem sobie coś naderwać na kółku, chyba dziś pojadę po skierowanie skoro piszesz o przepuklinie. Dzięki serdeczne za odp
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Poszukuję kogoś kto mi rozpisze plan na odchudzanie ?
- Ponad rok temu
-
Trening personalny w Twoim mieście
- Ponad rok temu
-
Tabele kaloryczne
- Ponad rok temu
-
DLA KOBIET
- Ponad rok temu
-
Praca fizyczna a siłownia