Zakwasy - Ćwiczyć czy odpoczywać?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym normalnie cwiczyl dobra rozgrewka przed treningiem i jedziesz. Gdybys mial zakwasy caly tydzien to tez bys se chcial odpuscic treningi na tydzien ? Na zakwasy tez jest pare metod np. niby ciepla kąpiel ( nie stosowalem na zakwasy to nie wiem ) i kisiel ponoc pomagaJeżeli mam dzisiaj ćwiczyć daną partię ciała a po ostatnim treningu odczuwam na niej zakwasy to mogę ćwiczyć? Czy powinienem dać mięśniom czas na regenerację?
Kiedy spojrzysz w oczy pięknej dziewczynie
nie odmowisz mi tych slow, ze jest zycie pozytywne...
Jedyne granice są w Twojej głowie !
Nie potrzebuje plusików, wazne jest to, że mogłem pomóc.
Napisano Ponad rok temu
Dobre pytanie. Wuadomo ze cwiczyc sie da z bolu sie jeszcze nikt nie zesral ale istota pytania jest inna bo wiadomo ze na zakwasie nie bedziesz w 100% dyspozycji. Tak wiec czy cwiczyc trzymac sie planu i podnies najprawdopodobniej nieco mniej czy przlozyc trening na nastepny dzien bedac w 100% formy?Jeżeli mam dzisiaj ćwiczyć daną partię ciała a po ostatnim treningu odczuwam na niej zakwasy to mogę ćwiczyć? Czy powinienem dać mięśniom czas na regenerację?
Napisano Ponad rok temu
Dobre pytanie. Wuadomo ze cwiczyc sie da z bolu sie jeszcze nikt nie zesral ale istota pytania jest inna bo wiadomo ze na zakwasie nie bedziesz w 100% dyspozycji. Tak wiec czy cwiczyc trzymac sie planu i podnies najprawdopodobniej nieco mniej czy przlozyc trening na nastepny dzien bedac w 100% formy?
lepiej przełożyć trening i cieszyć się później z dokładnego, solidnego treningu ;]
Napisano Ponad rok temu
nihuja,lepiej dojebac miesnie i po jakims czasie zapomnisz ze mozna miec zakwasy ...lepiej przełożyć trening i cieszyć się później z dokładnego, solidnego treningu ;]
gdyby z zakwasami sie niecwiczylo to nikt by na silownie nie chodzil bo wiadomo ze na poczatku po kazdym treningu sa zakwasy,
na przyszlosc rob lepsza rozgrzewke albo wal koxy zeby nie miec zakwasow ;]
pzdr
pomogłem? daj "+" nie bądz pipa ;]
Napisano Ponad rok temu