Waga planowana: dużo
Staż treningowy: tydzień
Ilość treningów w tyg: 3 (wt,czw,sob)
Rodzaj treningów: ogólnorozwojówka
Witam! Jestem Marcin, dokładnie tydzień temu (16.09.17) rozpocząłem swoją przygodę z siłownią. Jak na razie nie mam do was żadnych pytań, ale zakładam ten temat aby wrzucać tu zdjęcia postępów i pytać jak będę miał jakieś problemy.
Może najpierw napiszę jak wygląda moja dieta na dzień dzisiejszy:
Od około 6 września zacząłem się zdrowiej odżywiać, zacząłem sobie sam gotować obiady, odrzucam słodycze itp. Mój główny cel na najbliższe miesiące to nabranie masy mięśniowej.
Nie liczę specjalnie kalorii tylko wszystko robię "na oko" bo uważam że jeszcze to nie ma sensu.
Mój typowy dzień w tygodniu jeżeli chodzi o posiłki wygląda mniej więcej tak:
około 8 - jajecznica z 4 jaj/jaja gotowane/kanapki , do tego zawsze jakieś jabłko albo warzywa
koło 12 - worek ryżu/kaszy/makaronu, pół piersi z kurczaka + warzywa na patelnie (pakuje sobie w pudełka do szkoły)
koło 16/17 - to samo + jabłko
koło 20 - około 2 złożonych kanapek z serem białym + pomidor, ogórek
codziennie około 2l wody, czasem jedna kawa
Moje wymiary na 16.09.17 czyli w mój pierwszy w życiu dzień na siłowni:
Biceps: 32,5
Klata: 95
Pas: 85,5
Udo: 56
Łydka: 38,5
Przedramię: 28
Wzrost: 200 cm
Waga: 86 kg
Trening jaki na początek zalecił mi trener na siłowni to ogólnorozwojówka, wygląda mniej więcej tak że robię na początku rozgrzewkę, potem pierwszą serię która składa się z około 10 stacji, robię chyba wszystkie partie ciała w czasie takiej serii i tych serii robię łącznie 3, na koniec rozciąganie i kończę.
Po treningu banan, worek np. ryżu z około połówką piersi z kurczaka + warzywa z patelni
Co ile powinienem wrzucać aktualne wymiary + zdj? Co miesiąc?
Jak na razie załączam aktualne:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]