Ostatnio zrezygnowałem ze słodyczy I mam pytanie.. Czy można jeść miód przy diecie na redukcje?
Miód?
Napisano Ponad rok temu
Witaj
No na pewno miód lepszy niż te wszystkie słodycze! Jednak pamiętaj jak miód to tylko ze sprawdzonych źródeł, bo tam też mogą sypnąć trochę chemii. Ale tak miód można, wlicz w bilans i cacunio
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Miód albo domowe przetwory jak dżemy czy konfitury mogą spokojnie zastąpić słodycze, a także stanowić urozmaicenie naszej codziennej diety. Ze słodkości możesz jeszcze wybrać gorzką czekoladę, rodzynki, suszone owoce (nie kandyzowane!). zamiast cukru polecam słodzik, stewie, ksylitol albo karob.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Witaj
No na pewno miód lepszy niż te wszystkie słodycze! Jednak pamiętaj jak miód to tylko ze sprawdzonych źródeł, bo tam też mogą sypnąć trochę chemii. Ale tak miód można, wlicz w bilans i cacunio
Miód oczywiście prosto z pasieki
Napisano Ponad rok temu
Jak samodzielny wyrób to śmiało włącz go do swojej diety .
Napisano Ponad rok temu
Miód jest zdrowy, warto włączyć go do diety
Napisano Ponad rok temu
A jak się ksylitol ma do cukru co do słodkości? jak się zastąpi cukier ksylitolem np w ciastach? Co do miodu to jakiś preferowany rodzaj macie? Jakieś doświadczenia z pierzgą?
Napisano Ponad rok temu
Co do miodu to niestety, ale nie pomogę, żaden ze mnie znawca . Zazwyczaj dostaję jeden słoik od dziadka gdy jestem w odwiedzinach w domu. Jeżeli chodzi o ksylitol to miałem okazję jeść parokrotnie desery z jego użyciem i było ok, choć wiadomo na pewno nie jest tak słodki .
Napisano Ponad rok temu
Co do miodu to niestety, ale nie pomogę, żaden ze mnie znawca . Zazwyczaj dostaję jeden słoik od dziadka gdy jestem w odwiedzinach w domu. Jeżeli chodzi o ksylitol to miałem okazję jeść parokrotnie desery z jego użyciem i było ok, choć wiadomo na pewno nie jest tak słodki .
A ten ksylitol nadaje sie do ciast? bo mam zamiar upiec ciasto z mąki jaglanej/kukurydzianej z ksylitolem i do tego owoce jakieś czy lepiej miodu dodac
Napisano Ponad rok temu
A ten ksylitol nadaje sie do ciast? bo mam zamiar upiec ciasto z mąki jaglanej/kukurydzianej z ksylitolem i do tego owoce jakieś czy lepiej miodu dodac
Zapytam znajomych jak z ciastami, niestety ale cukiernik i piekarz ze mnie słaby pomimo miłości do gotowania .
Napisano Ponad rok temu
Ja tylko cukier kokosowy używam, miód i te słodziki to moim zdaniem cukier. A cukier kokosowy ma mniej kcal niz zwykły.
Napisano Ponad rok temu
Ja tylko cukier kokosowy używam, miód i te słodziki to moim zdaniem cukier. A cukier kokosowy ma mniej kcal niz zwykły.
Nie zgodzę się z tym. Na Fabryce Siły był o tym artykuł - Czy warto stosować cukier kokosowy?
Napisano Ponad rok temu
Ja nie mogłabym zrezygnować z miodu! Zdecydowanie jest on zdrowszy od typowych słodyczy, ale i to warto zwrócić uwagę na jakość miodu
Napisano Ponad rok temu
Ja nie mogłabym zrezygnować z miodu! Zdecydowanie jest on zdrowszy od typowych słodyczy, ale i to warto zwrócić uwagę na jakość miodu
Racja! Ja przykładowo w ogóle nie kupuję miodu w marketach, to badziew i z miodem nie ma nic wspólnego Na szczęście coraz częściej można spotkać sklepy pszczelarskie lub ze zdrową żywnością gdzie dorwiemy miód o naprawdę dobrej jakości.
Napisano Ponad rok temu
Włączyłem już jakiś czas temu do diety miód gryczany. Smakuje trochę jak karmel
Napisano Ponad rok temu
Włączyłem już jakiś czas temu do diety miód gryczany. Smakuje trochę jak karmel
Nigdy nie miałem okazji próbować, ale z racji sympatii do karmelu widzę że będę musiał to nadrobić. I to prędko !
Napisano Ponad rok temu
Z miodem niestety także trzeba uważać, jak już to tylko miód manuka. Przy okazji dobrze działa na organizm.
Napisano Ponad rok temu
Jasne tylko odpowiednie ilosci
Napisano Ponad rok temu
Ja uwielbiam miód:) Mam zaprzyjaźnionego pana, który posiada własną pasiekę i to właśnie od niego kupuję miód. Staram się nie jeść słodyczy, dlatego w kuchni wykorzystuje miód w różnych potrawach.
Napisano Ponad rok temu
Takie z znanych źródeł to najlepsze Można powiedzieć EKO i BIO
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Posiłek potreningowy Shake / Smoothie / Lody - playfitcook
- Ponad rok temu
-
Placuszki bananowe 600 KCAL!
- Ponad rok temu
-
Placuszki jabłkowe o wyższej zawartości białka
- Ponad rok temu
-
Wysokobiałkowy omlet owsiany!
- Ponad rok temu
-
Koktajl białkowy
- Ponad rok temu
-
Kcale
- Ponad rok temu
-
Łatwe i szybkie jedzenie do szkoły / pracy.
- Ponad rok temu
-
Jestem początkująca ;)
- Ponad rok temu
-
Woda z Cytryną na Masę
- Ponad rok temu
-
Zdrowe jedzenie
- Ponad rok temu