Miód to cukier, a cukier to kalorie. Myślę, że z nim nie można przesadzać
Miód?
Napisano Ponad rok temu
Każdy składnik pokarmowy posiada kalorię i tak samo jak cukry, nie powinien być przesadnie stosowany w naszej diecie ..
Użytkownik adamFS edytował ten post Ponad rok temu
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Ale na pewno lepiej sobie zjeść kilka łyżek miodu, zamiast np. kilku łyżek cukru. Co nie oznacza, że trzeba to robić z podejściem "aaa, to jest zdrowe, to nie cukier, więc mogę jeść to do woli".
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] to najlepsze, co może się przydarzyć każdemu człowiekowi.
Napisano Ponad rok temu
Często jesienią herbatę "słodzę" miodem + cytrynka, tylko faktycznie trzeba uważać, bo tutaj próbki również się zdarzają.
Napisano Ponad rok temu
No co do miodu trzeba uważać. Najbardziej na ten sklepowy.. Co z tego, że miód do cukier skoro tam jest go 3x więcej bo sobie jeszcze dorzucą.. Polecam już zapłacić 2x więcej ale kupić od kogoś kto prowadzi swoją pasiekę. Będzie healthy and more fit
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Osobiście wzbraniam się z kupowaniem miodu w sklepie. Jak wspomniała ania, tylko naturalne wyroby z pewnego źródła .
Napisano Ponad rok temu
Ja używam jedynie do herbaty jako zdrowszy zamiennik cukru. Też uważam z ilością.
Napisano Ponad rok temu
Polecam miod spadziowy. Ale spadziowy nie ze spadzi liściastej ale ze spadzi iglastej. Miód taki tani nie jest bo za słoik zapłacicie tak ok 50-60 zł. I czasami trudno go dostać ale aktualnie jest on uznawany za jeden z najzdrowszych miodów jakie mozna sobie kupić.
No i w smaku również całkiem całkiem. Bardzo oryginalny
Napisano Ponad rok temu
Polecam miod spadziowy. Ale spadziowy nie ze spadzi liściastej ale ze spadzi iglastej. Miód taki tani nie jest bo za słoik zapłacicie tak ok 50-60 zł. I czasami trudno go dostać ale aktualnie jest on uznawany za jeden z najzdrowszych miodów jakie mozna sobie kupić.
No i w smaku również całkiem całkiem. Bardzo oryginalny
Dobrze wiedzieć o takich różnicach Dzięki za informację!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Posiłek potreningowy Shake / Smoothie / Lody - playfitcook
- Ponad rok temu
-
Placuszki bananowe 600 KCAL!
- Ponad rok temu
-
Placuszki jabłkowe o wyższej zawartości białka
- Ponad rok temu
-
Wysokobiałkowy omlet owsiany!
- Ponad rok temu
-
Koktajl białkowy
- Ponad rok temu
-
Kcale
- Ponad rok temu
-
Łatwe i szybkie jedzenie do szkoły / pracy.
- Ponad rok temu
-
Jestem początkująca ;)
- Ponad rok temu
-
Woda z Cytryną na Masę
- Ponad rok temu
-
Zdrowe jedzenie
- Ponad rok temu