Skocz do zawartości


Zdjęcie

Ryż z tuńczykiem i sałatką


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

EXPERTO

EXPERTO
  • Zabanowany(a)
  • PipPipPipPip
  • 14273 postów
  • Pomógł: 5
  • Lokalizacja:P.O.T.C.O.A.W.M.B.W.
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:- Śliczne Panny.
    - Przyroda.
    - Kulturystyka.
    - Sztuki Walki.
    - Forum.
    - Samochody.
  • Staż [miesiące]:od 2003
  • Wzrost [cm]:188
  • Waga [kg]:100-102

Napisano Ponad rok temu

Ryż z tuńczykiem i sałatką
Ryż z tuńczykiem i sałatką

Składniki:

- torebka ryżu (125g)

- puszka tuńczyka (w oleju albo sosie własnym)

- musztarda

- majonez

- 1 średnia cebula

- 2 pomidory

- żółty lub biały ser

- ogórek konserwowy

Sposób przygotowania:

1) Ryż gotujemy (do garnka można dodać troszkę oliwy), tuńczyka oddzielamy od oleju (albo sosu) dodajemy do niego musztardę i dobrze mieszamy.

2) Kroimy drobno cebulę, dodajemy troszkę do oleju (sosu), ser kroimy drobno w kostkę, ogórka w plasterki.

3) Ugotowany ryż wykładamy na miskę żeby wyschnął i ostygnął po czym mieszamy go z olejem (sosem).

4) Pomidory kroimy wg. uznania, dodajemy majonez do smaku, pokrojony ser , resztę cebuli , ogórka i mieszamy.

5) Przygotowanego tuńczyka wykładamy na ryż i równo rozprowadzamy.



Jarosław Karolczak

Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.




Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024