Ryż z tuńczykiem i sałatką
Napisano Ponad rok temu
Składniki:
- torebka ryżu (125g)
- puszka tuńczyka (w oleju albo sosie własnym)
- musztarda
- majonez
- 1 średnia cebula
- 2 pomidory
- żółty lub biały ser
- ogórek konserwowy
Sposób przygotowania:
1) Ryż gotujemy (do garnka można dodać troszkę oliwy), tuńczyka oddzielamy od oleju (albo sosu) dodajemy do niego musztardę i dobrze mieszamy.
2) Kroimy drobno cebulę, dodajemy troszkę do oleju (sosu), ser kroimy drobno w kostkę, ogórka w plasterki.
3) Ugotowany ryż wykładamy na miskę żeby wyschnął i ostygnął po czym mieszamy go z olejem (sosem).
4) Pomidory kroimy wg. uznania, dodajemy majonez do smaku, pokrojony ser , resztę cebuli , ogórka i mieszamy.
5) Przygotowanego tuńczyka wykładamy na ryż i równo rozprowadzamy.
Jarosław Karolczak
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Charyzma i pewność |
Samoobrona |
|
|
||
Jak utrzymać w ryzach uczniów? |
KUNG-FU/WUSHU |
|
|
||
Kryzys sportowy!!!!! |
CROSS-BUDO |
|
|
||
W Paryżu bez sukcesów |
JUDO |
|
|
||
Wołowina Al’mette z Aromatycznym Ryżem |
Kuchnia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pierś kurczaka z serem
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Pierś kurczaka z ryżem / makaronem
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Pierś kurczaka z ryżem (bez smażenia)
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Pierś kurczaka z jabłkami
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Pierś kurczaka gotowana na parze
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Przepis na piersi z kurczaka w sosie pesto z makaronem - Dania kulturysty
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Kurczak nadziewany ryżem
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Kotlety kukurydziane
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Alfabetyczne przepisy dla kulturystów
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Kulturystyczna potrawka z kurczaka
EXPERTO - Ponad rok temu