Witam na początku chciałem się przywitać jestem nowy na forum, planuje zacząć trening w domu kiedyś coś tam ćwiczyłem na siłowniach ale to raczej krótko kilka miesięcy i już jakiś rok temu. W domu mam hantle i ławeczkę czy da się coś z tym zrobić póki co trenuje już tydzień FBW wg tych ćwiczeń [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
dodam że nie mam możliwości chodzić na siłownię póki co więc chciałbym się skupić na ćwiczeniach hantlami ewentualnie z masa własnego ciała.
Diety jakiejś tam nie mam jem więcej białka ale jakoś jem co jest oczywiście staram się jeść zdrowo jeśli chodzi o słodycze i napoje gazowane to nie używam jakoś nigdy nie przepadałem za tą chemią.
Mam kilka pytań
1.Czy taki trening jest dobry na początek
2.Ile razy w tygodniu ćwiczyć i jakie partie mięśni jak łączyć aby było najlepiej?
3.Ile serii i powtórzeń póki co robię 3 serie po 8-12 powtórzeń chodzi mi głownie o klatkę biceps barki triceps plecy, ogólnie górną cześć ciała.
Na brzuch narzazie robię A6W, jeśli chodzi o nogi często jeżdżę na rowerze długie trasy wiec może to zastąpi trening nóg. Może zaproponujecie mi jakieś inne ćwiczenia ?
Ektomorfik 182 cm ok. 77kg