Witam
Z aktywnością fizyczną mam do czynienia przez całe życie. Zmiennie bardziej intensywniej/mniej/wcale. Jednak od 4 lat zacząłem ćwiczyć na poważnie/bardzo intensywnie. Przez pierwszy rok głównie biegałem, nie był to amatorski jogging dla przyjemności po pracy, lecz profesjonalne treningi biegowe pod okiem trenera.Mam za sobą liczne półmaratony, maratony, ekstremalne biegi długodystansowe itp. Po roku dołączyłem do tego sztuki walki, basen, joge, stretching troche zestawów ćwiczeń na własnym ciężarze ciała (drążek, pompki, TRX). Przez ostatnie pół roku trenuje crossfit, rzadko biegam (planuje cyklicznie zmieniać crossfit z bieganiem np. dwa miesiące crossfitu/dwa miesiące głownie biegania) do tego dochodzi minimum raz w tygodniu basen, dwa razy w tygodniu joga/stretching (głownie regeneracyjnie), raz w miesiącu wybieram się w góry na parę dni pochodzić z ciężkim plecakiem. Chciałbym zwiększyć głownie siłe i wspomóc się przy regeneracji. Nigdy nie brałem jakichkolwiek odżywek, oprócz multiwitaminy, magnezu. Nie zależy mi na "pompie", wzrostu wagi, chciałbym zwiększyć siłę, wytrzymałość, i wspomóc się przy regeneracji. Myślałem o jabłczanie kreatyny, białkiem na noc jakimś jeśli będę czuł że dzień był mocno treningowy, preparacie na ochronę/odbudowę stawów i witaminami? Proszę o poradę, dzięki