SIemka. Doradzi mi ktoś kto już siedzi w tym trochę jakie białko na pierwszy raz ? jakiś izolat czy co ? Od razu dodam, że białko będę brał na koniec dnia.
Izolat Dymatize: http://www.fabrykasi...ize/izolaty-wpi
Napisano Ponad rok temu
SIemka. Doradzi mi ktoś kto już siedzi w tym trochę jakie białko na pierwszy raz ? jakiś izolat czy co ? Od razu dodam, że białko będę brał na koniec dnia.
Izolat Dymatize: http://www.fabrykasi...ize/izolaty-wpi
Napisano Ponad rok temu
Izolat ogólnie moim zdaniem jest najlepszy do stosowania a resztę białka to dorzuca się z diety. Natomiast na pierwszy raz polecam Ci coś dobrego, sprawdzonego i pysznego:) Możesz wypróbować zarówno białka te tańsze, jak i droższe. Ogólnie wybieraj tylko te które są albo koncentratem wpc, czyli same białka albo jaj, albo koncentraty. Unikaj pszenicznych, ryzowych, sojowych itp. Ogólnie słabo się rozpuszczają (albo wcale), mają kiepski posmak i ciężko się je trawi. Polecam od siebie 100% Whey Protein Scitec'a bo dobra jakość i smaków jest bardzo dużo do wyboru.
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli planujesz brać na koniec dnia to poleciłbym albo kazeinę (frakcja wolno przyswajalna, o której możesz poczytać tutaj: Kazeina - białko na dobranoc) albo matriks białkowy. Matriksy są chyba najbardziej uniwersalnym rozwiązaniem, ze względu na wymieszanie różnych postaci białka co powoduje brak konkretnego czasu ich wchłanialności. Pamiętaj jednak o tym, o czym wspomniał mój przedmówca, czyli o proteinach roślinnych. Białko to jest niepełnowartościowe i zazwyczaj stanowi po prostu wypełniacz w składzie.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najprostszy sposób: twaróg lub serek wiejski na kolację
Napisano Ponad rok temu
I najsmaczniejszy
Ciekawe informacje o [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], zapraszam też do odwiedzenia mojego [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Napisano Ponad rok temu
I najsmaczniejszy
Z pewnością wychodzi najekonomiczniej i łatwo uniknąć przejedzenia .
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Systematyka urazów i kontuzji w sporcie |
Porady |
|
|
||
Proszę o pomoc drążek. |
Trening dla początkujących |
|
|