Cześć, zbytnio nie wiedziałem jak nazwać konkretnie i krótko temat, ale tutaj wszystko objaśnie. Jestem nowy na tym forum, na siłowni ćwiczę od września ub. roku. Czyli już 6 miesięcy z przerwami. Mam 17 lat, obecna waga to 83 kilogramy, wzrost 189 cm. Pierwotnie, celem uczęszczania na ''pompę'' była redukcja wagi. Ważyłem sporo za dużo w tym wieku, w dodatku jestem endomorfikiem więc wyglądałem okropnie. Wziąłem się jakoś za siebie, wiadomo dużo przeglądania internetu i szukania cennych wskazówek, sto razy więcej ruchu i siłownia , i z 97 kilogramów (coś takiego ważyłem w sierpniu) schudłem na 83 kilogramy. Widać ubytek tych 14 kilogramów gołym okiem, nareszcie czuje się normalnie w swoim ciele. Praktycznie od dziecka byłem grubiutki, a teraz każdy znajomy czy z rodziny widzi różnice. Teraz, przy wadze 83 kilogramy i 189 cm wzrostu, chciałbym wyrzeźbić jakoś swoje ciało. Niby waga jest dobra, ale jednak boczki troche są, szczególnie to widać gdy siedzę przed komputerem, brzuch wydaje się taki rozlany (choć może nie wygląda to tak tragicznie jak to opisuje). Niby zacząłem robić te ćwiczenia siłowe, z podziałem na poszczególne partie ciała (pon,sroda,piatek,sobota cardio jak mi się chce pójść), ale chciałbym uzyskać opinię i porady od kogoś doświadczonego. Poniżej prezentuje PPM:
Nie mam skomponowanej jakiejś diety, jem to co lubię, Z UMIAREM. Od trzech miesięcy moja waga stoi w miejscu, ciągle 83 kg. Nawet przez święta nic nie przytyłem a ciągle jadłem tłuste potrawy, labe sobie zrobiłem. Zaskoczyło mnie to . Może jakaś suplementacja kreatyną, co o tym sądzicie?
Treningi do tej pory wyglądały coś w stylu: po 4-5 serii na maszynach 12 powótrzeń na partie ciała a na koniec treningu interwały, redukcja się udała, ale teraz zaczynam powaznie myśleć o masie mięśniowej.
Zdjęcie jak obecnie wyglądam jeżeli ma coś pomóc: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownik pankamil edytował ten post Ponad rok temu