Nie wiem czy na dobre forum trafiłam. Nie odchudzam się, ani nic z tych rzeczy. Jestem osobą nie ćwiczącą. Moja aktywnosc ogranicza się do chodzenia do szkoły i po schodach. Na wf mam zwolnienie. Jestem na diecie zdrowotnej - nie wazne czemu i muszę jeść trochę mniej tłuszczy. Jem już tak od dawna i dieta mi nie szkodzi. Mój stan zdrowia się poprawił. Ostatnio zaczęłam liczyć kalorie, bo chudłam. No i tak jakoś pomyślałam sobie czy powinnam jeśc przez to wiecej węgli ,białka. Może lekarz mi mówił, ale nie pamiętam.
![Zdjęcie](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_images/FK/profile/default_large.png)
Czy jeśli jem tłuszczu mniej niż wynosi moej zapotrzebowanie to powinnam zwiększyc ilość białka i wegli ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Białko 20%(1,5-2,2g/kg), węgle 50-65%(4-6g/kg), tłuszcze 12-25%(1-1,5g/kg). Oczywiście, że węgle choć możesz też tłuszczem podbić kaloryke. Trzeba pamiętać, że 1g węgli i białka to 4kcal a 1g tłuszczy 9kcal.
Mój DT #BedeBestia http://www.fabrykasily.pl/topic/115291-dt-bedebestia-street-workout
Napisano Ponad rok temu
Białko 20%(1,5-2,2g/kg), węgle 50-65%(4-6g/kg), tłuszcze 12-25%(1-1,5g/kg). Oczywiście, że węgle choć możesz też tłuszczem podbić kaloryke. Trzeba pamiętać, że 1g węgli i białka to 4kcal a 1g tłuszczy 9kcal.
Chyba trochę źle mnie zrozumiałeś Mi nie chodzi o podbijanie kalorii. Pytam się tylko czy jeśli jem mniej tłuszczy to powinnam to jakoś "uzupełniać" białkiem czy węglowodanami czyli jeść czegoś z tego wiecej niż wychodzi moje zapotrzebowanie ?
Napisano Ponad rok temu
Trzeba pamiętać, że 1g węgli i białka to 4kcal a 1g tłuszczy 9kcal. Jeśli jesz mniej tłuszczy musisz jeść więcej węglowodanów aby pula kalorii się zgadzała.
Mój DT #BedeBestia http://www.fabrykasily.pl/topic/115291-dt-bedebestia-street-workout
Napisano Ponad rok temu
Trzeba pamiętać, że 1g węgli i białka to 4kcal a 1g tłuszczy 9kcal. Jeśli jesz mniej tłuszczy musisz jeść więcej węglowodanów aby pula kalorii się zgadzała.
Właśnie o to mi chodziło. Wielkie dzięki
Napisano Ponad rok temu
Warto zauważyć,że nasz organizm potrzebuję tłuszczu aby prawidłowo funkcjonować (witaminy A,D,E,K są rozpuszczalne tylko w tłuszczach).
Inne jak wp/ww.
" Jesteś na tyle dobry , na ile dobry jest Twój najsłabszy punkt ."
" Bycie mistrzem nie polega na dokopaniu przeciwnikowi w walce, lecz zachowaniu zaraz po niej! "
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem należy skonsultować się ponownie z lekarzem. Skoro ten problem był diagnozowany to chyba lepiej będzie ponownie odwiedzić specjalistę aniżeli samemu bawić się w doktora . Oczywiście koledzy mają 100%, ale przezorności nigdy za wiele.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ