Hej mam pytanie kupiłem monohydrant kreatyny 120 kaps, ile tego mam brać dziennie i przez jaki czas?
I czy są jakieś skutki uboczne?
Napisano Ponad rok temu
Hej mam pytanie kupiłem monohydrant kreatyny 120 kaps, ile tego mam brać dziennie i przez jaki czas?
I czy są jakieś skutki uboczne?
Napisano Ponad rok temu
Cześć, na wstępie odpowiedz mi na pytanie po co kupować suplementy skoro nie ma się o nich nawet minimalnego pojęcia ?
Dobową porcję kreatyny obliczamy z prostej proporcji, gdzie 1g preparatu przypada na każde 10kg/mc. Takową porcje zalecam rozdzielić na 2 pomniejsze w dzień treningowy (przed i po treningu). Co do skutków ubocznych, takowe nie istnieją. Kreatyna jest związkiem endogennym czyli samodzielnie produkowanym w naszym ustroju. To właśnie świadczy o bezpieczeństwie jej stosowania. Wyprzedzając inne pytanie - najlepiej rozrabiać w wodzie bądź soku winogronowym. Najpopularniejszy sposób to jednak proch prosto do ust i popić wodą.
Chodzi o ten produkt: http://www.fabrykasi...e-500g-2,p.html
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik fanatykox edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Logicznym jest też samodzielne poszerzenie własnej wiedzy bądź dociekanie pewnych kwestii, tym bardziej że źródeł na ten temat jest mnóstwo
Kreatynę możesz spokojnie suplementować przez cały okres budowania masy...osobiście zazwyczaj robię cykl trwający około 3-4 miesięcy.
Napisano Ponad rok temu
Hej, czy próbował ktoś z was może
UNIVERSAL NUTRITON - Creatine Micronized PowderNapisano Ponad rok temu
Ja bazuję tylko na Scitec 100% Creatine bo tani i bez dodatków. Dla mnie mono jest każdy taki sam i praktycznie daje te same efekty, przy dłuższym stosowaniu i przy odpowiedniej dawce (nie wliczam oczywiście odpowiedniego treningu i michy). Jeśli chodzi o samo dawkowanie mono to standard moim zdaniem 5 gram przed i 5 gram po treningu. A czy trzeba brać na czczo, nie sądzę, ale jak chcesz polepszyć wchłanialność, to najlepiej dodaj do porcji kreatyny jakieś węgle, czy to sok, carbo itp.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik Arek1987 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z obu podanych wybrałbym bez wątpienia Universal - stara i sprawdzona firma. z drugiej strony, mono możesz brać od każdego producenta bo różnica między odżywkami polega tylko na cenie. Co do dawkowania to jak wspomniałem, 1g na 10kg/mc. Pora przyjmowania nie ma tak naprawdę znaczenia jak wspomniał mój przedmówca.
Napisano Ponad rok temu
Ja polecam tak samo Mono z Universala, był to mój pierwszy cykl i pamiętam go bardzo pozytywnie.
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie mono to mono, dlatego większość preparatów tak naprawdę różni się jedynie ceną i gramaturą. Od siebie dodam, że najczęściej wybierałem APS Creatine Monohydrate ze względu na duże opakowanie i dobrą cenę.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Odnosnie kreatyny |
Trening dla początkujących |
|
![]()
|
||
Trening biegacza. Trening siłowy - zastosowanie w bieganiu |
Bieganie |
|