Witam.
Chciałbym prosić o pomoc bardziej doświadczonych kolegów. Mam 20 lat, ważę równe 70 kg, wzrost 172 cm, moje BMI to ~23.7. Za mną rok studiów przy bardzo złym odżywianiu często trafiały się fast foody itp.napięty grafik mało czasu na zbyt dużo rzeczy w tym np gotowanie. W bardzo wolnych chwilach dużo alkoholu oczywiście po jakieś jedzenie. Parę lat temu chodziłem na siłownię teraz chciałbym zacząć na nowo, na poważnie. Miesiąc ćwiczę na siłowni domowej i biegam 1-2 w tyg po 6,5 km coraz lepiej to idzie niestety teraz bez diety będzie to możliwe wtedy kiedy wyjadę na swoje czyli już za chwilę. Nie wiem czy powinienem w moim obecnych stanie iść na redukcję czy parę kg dobić na diecie na masę myślałem o 75 jest to granica gdzie moje BMI jest niepoprawne a następnie przejść na redukcję. Myślałem o diecie ketogenicznej. Czy ktoś ma na jej temat jakieś zdanie? Czy powinno się stosować dietę na redukcję do danej liczby kg czy aż spali się tłuszcz?
Zdjęcia mojego kryzysowego stanu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Czasem zdjęcie z niewiadomego powodu nie chce się otworzyć proszę odświeżyć. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Siłą rzeczy jak wprowadzisz dietę, trochę tłuszczu zostanie obcięte kosztem zmiany nawyków żywieniowych. Redukcję prowadź zawsze do momentu zadowolenia ze swojego wyglądu, niejednokrotnie wysoka waga nie musi iść w parze z dużym zatłuszczeniem i złą sylwetką
 Siłą rzeczy jak wprowadzisz dietę, trochę tłuszczu zostanie obcięte kosztem zmiany nawyków żywieniowych. Redukcję prowadź zawsze do momentu zadowolenia ze swojego wyglądu, niejednokrotnie wysoka waga nie musi iść w parze z dużym zatłuszczeniem i złą sylwetką 

Ponad rok temu
 Ponad rok temu

FaceBook
 FaceBook