Czesc ! jestem nowy na forum, a już potrzebuje pomocy. Przygode z siłownią zacząłem w styczniu, czyli juz miesiecy regularnie 4 razy w tygodniu cwicze bez przerw.Od początku chcialem zbudowac mase mięsniową. 4 miesiące cwiczyłem bez diety i żadnych suplementów. Miesiąc temu zakupiłem białko i monohydrat kretyny z firmy Ostrovita. Byłem dość chudy i wysoki ( 79kg, 188cm) aktualnie waże 84,5 kg, przed cyklem 3 tygodniowym ważyłem około 82kg. Przed siłownią trenowal piłke nożna, przez co moje nogi bardzo urosły, i stały sie nie proporcjonalne do ciała. Moj plan treningowy wygląda tak.
Poniedziałek:
klatka - 4 cwiczenia po 4 serie(po 10 lub 12 10 8 6 powt)
Triceps- 4 cwiczenia po 4 serie (po 10 powt)
Środa:
Plecy: około 7 ćwiczeń po 4 serie(10 powt) i do tego kółko na wyprosotwanie 4 serie po 10 powt
Piątek: to samo co poniedzialek tylko inne ćwiczenia, zostawiłem tylko te podstawowe.
Sobota:
Barki- 4 cwiczenia po 4 serie (po 12 powt)
Biceps- 4 cwiczenia po 4 serie (po 10 powt)
Nogi nie robiłem, bo nie wiem jak je cwiczyc, aby sie juz nie rozrastały, lecz wyrzeźbiły. Brzuch robiłem zazwyczaj raz 2 razy w tygodniu poza planem.
Czy moge dołozyć na wtorek sam Biceps? czy będzie to za dużo dni treningówych. Czy bieganie pomoże mi czy zaszkodzi ( nogi wyrzeźbią się i zmaleją czy odwrotnie) ? Jesli pomoże to czy biegać np jakiś czas od razu po treningu czy w dni nie treningowe lub jeszcze inaczej ?I ostatnie pytania jaki monohydrat kreatyny warto kupić, z ostrovity byłem zadowolony, ale znajomi mi ja odradzaja na dłuższą mete i czy warto w ogole brac monohydrat.
Dodam że, zacząłem rozpisywać dietę.
Z góry dziękuje za każdą waszą opinie na ten temat !
Jeśli to zły dział to porsze o wyrozumiałość, jestem tu nowy