Zadaję to pytanie,ponieważ w internecie znalazłem różne odpowiedzi,wiem tylko tyle,że odpowiednio dobrana dieta też jest ważna jeśli chodzi o przyrost masy mięśniowej.
Użytkownik Duplex edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zadaję to pytanie,ponieważ w internecie znalazłem różne odpowiedzi,wiem tylko tyle,że odpowiednio dobrana dieta też jest ważna jeśli chodzi o przyrost masy mięśniowej.
Użytkownik Duplex edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ból mięśni zazwyczaj określany mianem "zakwasów" wcale nie oznacza iż mięśnie rosną. Ba w sumie nie ma z tym zbyt wiele wspólnego. Obserwuj wzrost siły w podstawowych ćwiczeniach i sam przyrost mięśni, niech to będzie główny wyznacznikiem.
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie, wyniki siłowe
i odbicie w lustrze to najlepszy wyznacznik
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Zakwasy to raczej powstają jak jest za duże obciążenie w czasie treningu
Napisano Ponad rok temu
Albo jeśli długo nic nie robiłeś. Zakwasy to kwas mlekowy wdzierający się między włókna mięśniowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ból, mięśni po treningu to nie, kwas, mlekowy, a mikrourazy, spowodowane, obciazeniem treningowym...
Niby taka teoria ale osobiście w nią nie wierzę ponieważ mając "zakwasy" robiąc trening one znikają prawie do zera choć oczywistym jest, że mikrouszkodzenia są jeszcze większe.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli ogólna zasada „czym się strułeś tym się lecz” ma znacznie szersze zastosowanie niż można przypuszczać Co do zakwasów te też jeszcze słyszałem, że mogą one być konsekwencją zaniedbania rozgrzewki przed wytężonym wysiłkiem fizycznym. Prawda czy fałsz?
Życie to ciągła walka, w której wygrają najwytrwalsi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zgodnie z moimi przedmówcami: nie, ból w mięśniach nie świadczy o ich wzroście. Twoje własne ciało powie ci czy trening działa.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - zdrowie jest najważniejsze
Kulturystyka i Fitness →
Zdrowie i Medycyna →
Kawa, Cappuccino dla zdrowiaNapisany przez , Ponad rok temu odchudzanie, kawa, cappuccino i 3 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Dieta →
Rozpisanie diety- kogo wybracNapisany przez , Ponad rok temu dieta, trener, polecenie i 2 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Artykuły i Ciekawostki →
Porady Trenerów →
Skuteczność diet i planów treningowychNapisany przez , Ponad rok temu dieta, trening, trener i 7 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Artykuły i Ciekawostki →
Porady Trenerów →
Trening na koniec dniaNapisany przez , Ponad rok temu trening, trening personalny i 8 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Dieta →
Jak zrezygnować z "Cheat Day"Napisany przez , Ponad rok temu dieta, odżywianie i 8 więcej |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu