Witam mam na imię Wojtek i mam 16 lat 175 cm wzrostu 64 kg wagi.
W wakacje 2015 roku miałem wycinany wyrostek ważyłem wtedy około 60kg.Po operacji wyrostka mało się ruszałem nic nie ćwiczyłem(żeby nie naciągnąć mięśni brzucha) po około 4 tygodni diety lekko strawnej na jakiej musiałem być po wycięciu wyrostka niezbyt zdrowo się odżywiałem (zapiekanki , pizze, chipsy, słodycze) i przytyłem do 68kg oraz miałem gruby brzuch
Aktualnie od ponad 3 miesięcy nie jem śmieciowego żarcia nie pije słodkich gazowanych napoi.Pije wodę i soki , jem 3 razy dziennie.
''Sprzęt'' do ćwiczeń jaki w domu posiadam to ekspandery krótki 40 cm i długi 140 cm , ławeczkę do robienia brzuszków, drążek.
Od ponad 3 miesięcy ćwiczę brzuszki, podciągnięcia na drążku, pompki,biceps i triceps na ekspanderach, basen 2/3 razy w tygodniu.W internecie znalazłem serię według których ćwiczę:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
www.podciaganie.pl/program-50-podciagniec/9-11-podciagniec
Znajomy podpowiadał mi abym zaczął brać aminokwasy BCAA na lepszą regenerację mięśni.Lecz nie wiem czy to będzie dawało jakiś efekt.Myślałem o braniu jakiś witamin czy to dobry pomysł ? Jeśli tak to jakie ? Chciałbym wyrzeźbić sobie trochę ciało bez chodzenia na siłownie i prosić o jakieś porady co mógłbym jeszcze robić.
Z góry dziękuje za wszystkie porady i pozdrawiam