Kurczak pytanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Monotematyczność diety to moim zdaniem największa głupota jaką można popełnić, ale wynika ona z prostego faktu - zamiast poszerzać swoją wiedzę tkwimy w tych samych schematach. Ciągłe jedzenie kurczaka nie jest niczym złym, podobnie jak spożywanie go w formie usmażonej. Pamiętaj jednak aby stosować taką ilość tłuszczu by mieściła się w Twoim dobowym bilansie energetycznym.
Ryby są drogie, ale istnieją też i inne zamienniki: indyk, wątróbka, tuńczyk z puszki (choć tutaj zalecam spożywać go z umiarem i od czasu do czasu), mięso wołowe czy nawet mięso z podudzi. Wystarczy poszukać, a odpowiedź z pewnością się znajdzie.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Ze zdrowiem może być rożnie. Może trochę zwolnij. Powodzenia.
Napisano Ponad rok temu
Też ostatnio jem sporo kurczaka i choć mnie trochę już to męczy to wszystko sie mieści w bilansie dziennym.
Napisano Ponad rok temu
Nie lubię cytować samego siebie, ale chyba nie widzę innego wyjścia:
Ryby są drogie, ale istnieją też i inne zamienniki: indyk, wątróbka, tuńczyk z puszki (choć tutaj zalecam spożywać go z umiarem i od czasu do czasu), mięso wołowe czy nawet mięso z podudzi. Wystarczy poszukać, a odpowiedź z pewnością się znajdzie.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Lubię ryby w każdej postaci. Ostatnio robiłam tuńczyka z makaronem orkiszowym. Jest on doskonałym źródłem błonnika, witamin z grupy B, PP oraz cynku, potasu, wapnia i żelaza. Wracając jednak do przepisu to jest łatwy, bo jedynie należy przygotować makron, tuńczyka i natkę pietruszki. Wszystko wymieszać i gotowe. Obiad smaczny i zdrowy. Nadaje się do spożywania podczas diety, którą staram się trzymać. Wspomagam sie spalaczem tłuszczu www.trizer.pl z którym łatwiej mi trzymać dietę. Wspomaga on moją przemianę materii i ułatwia zrzucanie kilogramów.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy na zdrowie, ale gwarantuje, ze potem na kurę nie będziesz mógł patrzeć. Weź lepiej trochę urozmaić dietę - masz tu parę pomysłów szynka wieprzowa, da się kurczaka zastąpić innymi dobrymi dla zdrowia i masy mięsami
Napisano Ponad rok temu
Ja po kurczaka staram się sięgać coraz rzadziej
Ja z przykrością stwierdzam to samo, coraz rzadziej kupuje w zwykłych sklepach i częściej decyduję się na zakup mięsa drobiowego jak jestem na targu np. Kleparzu czy hali Targowej. Przynajmniej kurczak nie śmierdzi i nie jest siny, a charakteryzuje się normalnym kolorem.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Kurczak tylko i wyłącznie ze sprawdzonego źródła. Innych się nie tykam a w szczególności z marketów. Ogólnie wszyscy upierają się na tego kurczaka. Moim skromnym zdaniem dobrze przyrządzone np. mięcho wołowe jest o niebo lepsze i nie odstaje z zawartością białka
Napisano Ponad rok temu
Tak, tyle że wspomniana wołowina jest droższa i posiada więcej tłuszczu Osobiście najbardziej cenie sobie mięso z indyka - delikatny smak i o wiele lepszy wygląd niż popularny kurak.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
A ja polecam wszystkim cielęcinkę nawet raz na jakiś czas
Napisano Ponad rok temu
A ja polecam wszystkim cielęcinkę nawet raz na jakiś czas
Bardzo sobie chwalę, od czasu do czasu kupuję na krakowskim targu. Fajne urozmaicenie i odskocznia od ryb oraz drobiu.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Dziś przygotowałem sobie kurczaka w chrzanie żurawinowym i z mielonym imbirem. Polecam spróbować! Całkiem oryginalny smak .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Najczęściej na moim stole królują marynaty paprykowo-czosnkowe. Ten smak nigdy mi się nie znudzi .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Ja również wole tradycyjne marynaty takie jak papryka i jakieś zioła
Blog o modzie męskiej
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Słodycze?
- Ponad rok temu
-
Twaróg pytanie
- Ponad rok temu
-
Ryż- jak przyrządzić dobrze ryż
- Ponad rok temu
-
Ryż, Makaron . Pytanie
- Ponad rok temu
-
Zdrowe, pożywne oraz dietetyczne placuszki :)
- Ponad rok temu
-
Blender, wyciskarka czy sokowirówka ? Soki w domu.
- Ponad rok temu
-
Blender do masła orzechowego
- Ponad rok temu
-
Co zrobić by szybko przytyć ?
- Ponad rok temu
-
Rybka ;]
- Ponad rok temu
-
Kurczak ;D
- Ponad rok temu