Czy możecie się podzielić przepisami na słodycze, najlepiej z dużą zawartością białka? Ostatnio mam kryzys i wieczna ochotę na słodkie :-P Pomocy!
Słodycze?
Napisano Ponad rok temu
Przenoszę temat do odpowiedniego działu.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
A robiliście kiedyś budyń z kaszy jaglanej? Widziałam taki przepis, a nie wiem czy coś dobrego z tego wyjdzie.
Napisano Ponad rok temu
A robiliście kiedyś budyń z kaszy jaglanej? Widziałam taki przepis, a nie wiem czy coś dobrego z tego wyjdzie.
Tutaj masz przepis na budyń z kaszy jaglanej - osobiście nie próbowałem, ale wydaje mi się że gra jest warta świeczki Co prawda do sezonu na truskawki jeszcze trochę daleko, ale można je zastąpić innymi owocami.
Przepis na budyń jaglany z truskawkami
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś też musiałam walczyć z tą ogromną ochotą na coś słodkiego. Potrafiłam codziennie jeść coś słodkiego i niestety odbiło się to na wadze. Od miesiąca stosuję kapsułki Trizer www.trizer.pl i nie tknęłam nic słodkiego. Po prostu nie mam ochoty. Jest to zasługa chromu zawartego w produkcie. Dzięki niemu w organizmie utrzymuje się stały poziom cukru, co pozwala opanować chęć na jedzenie i objadanie się. Zauważyłam znacznie zmniejszony apetyt i łatwiej mi nie podjadać w ciągu dnia. Mimo to codziennie mam energię do działania.
Napisano Ponad rok temu
słodycze to zło! ... naprawdę ja tam mocno je ograniczyłem. Praktycznie tylko przy wyjątkowej okazji zdarza mi się zjeść coś słodkiego. Na przykład na Dzień Kobiet kupiłem dziewczynie czekoladki no i mnie poczestowała, no to ni odmówiłem. Ale staram się nie jeść trenując
Napisano Ponad rok temu
Ja robię sobie wegańskie ciasta... niektóre są bardzo pyszne, np. sernik z kaszy jaglanej. Można też zrobić brownie z czerwonej fasoli (jak wiadomo fasola jest bogata w białko)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Sam byłbym chętny zrobić ciasta i desery, ale brak piekarnika niestety uniemożliwia mi znaczną część przepisów. Może teraz przez święta, w rodzinnym domu uda się co nieco przygotować.
Napisano Ponad rok temu
Ja mam uczulenie na czekoladę, dlatego wszystkie słodycze z jej zawartością niestety u mnie odpadają. Uwielbiam za to lizaki, cukierki owocowe itp. Ostatnio zacząłem nawet zamawiać hurtowo w internecie na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] wychodzi dużo taniej, a są na prawdę świetne
Napisano Ponad rok temu
Miód, + Sezam+ bakalie...
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o słodycze sam od czasu do czasu robię sobie chalwe domowej, roboty...
Miód, + Sezam+ bakalie...
Możesz podać przepis, bo ja wręcz przepadam za chałwą a nigdzie nie dorwałem jeszcze sprawdzonej receptury do przygotowania ?
Napisano Ponad rok temu
50g Miodu..
bakalie ( według uznania)
Sezam należy uprazyc na patelni, następnie zmielic ( mlynek lub mozdziez)
następnie, wrzucamy miód, i odrobinę, mleka lub wody..
po czym, lekko, ogrzewamy, i dodajemy bakalie, wszystko mieszając, na papke"
po czym, wlewamy do formy, i wkładamy do lodówki..
po ostygnieciu można ,, Kroic"
Napisano Ponad rok temu
masz tutaj coś, może Ci się spodoba będzie więcej także daj suba to będziesz na bieżąco.
Napisano Ponad rok temu
Mega filmik i przepis ! Leci punkt za rozwój tematu i czekamy na więcej !
Napisano Ponad rok temu
Ze mnie też okropny słodyszek nawet jogurt naturalny trudno mi zjeść bez dosłodzenia jakimś słodzikiem albo stewią. nie umiem zrezygnować zupełnie ze słodkości. No ale na szczęście nie muszę bo przecież wszystko jest dla ludzi, tylko z głową trzeba z tego korzystać i nawet teraz, na diecie, nie odmawiam sobie szczególnie deserów, obniżam tylko ich kaloryczność
Napisano Ponad rok temu
Ja również nie potrafię sobie ich odmówić strasznie na tym ubolewam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Twaróg pytanie
- Ponad rok temu
-
Ryż- jak przyrządzić dobrze ryż
- Ponad rok temu
-
Ryż, Makaron . Pytanie
- Ponad rok temu
-
Zdrowe, pożywne oraz dietetyczne placuszki :)
- Ponad rok temu
-
Blender, wyciskarka czy sokowirówka ? Soki w domu.
- Ponad rok temu
-
Blender do masła orzechowego
- Ponad rok temu
-
Co zrobić by szybko przytyć ?
- Ponad rok temu
-
Rybka ;]
- Ponad rok temu
-
Kurczak ;D