Cześć !
Mam pytanie, jem codziennie kurczaka ale przyznam że taki gotowany nie jest zbyt smaczny mimo że go przyprawię kostką rosołową ...
Czytałem że podobno nie można go smażyć, znowu gdzieś czytam że inni ludzie normalnie codziennie smażą kurczaka.
Co o tym sądzicie?
Smażenie kurczaka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja też kiedyś jadłem gotowanego lub robionego na parze ale mi się przejadł.
Teraz cały czas smażę na patelni teflonowej jedynie na początku daję troszkę wody pod koniec smażenia przyprawy i jest super.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli nie przesadzisz z ilością oliwy to bez problemu możesz smażyć Możesz także piec w piekarniku, to bardzo dobra alternatywa.
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Ja smażę na oliwce / oleju kokosowym. Do tego dolewam wodę lub dodaję nieco serka wiejskiego aby powstał mi płynny sos do całego dania Bardzo często zaczynam od krótkiego przysmażenia przypraw na tłuszczu aby skonkretyzować smak sosu
Innym dobrym rozwiązaniem jest patelnia grillowa. Najlepszy sposób na dobre steki z wołowiny
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Ja natomiast kurczaka smażę zawsze w papirusach winiary. Jest wtedy bez tłuszczu i świetnie przyprawiony. Polecam
Napisano Ponad rok temu
Papirusy są bardzo dobrym rozwiązaniem, ale z czasem się nudzą
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie przyprawy zawarte na papirusach są przesolone i bardzo często ich smak mija się z tym, który został określony przez producenta. O wiele bardziej wolę postać nieco dłużej przy garnkach i zjeść ze smakiem .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
To oczywiście zależne jest od gustu smakowego, smażąc pierś z kurczaka 3 razy na tydzień w papirusie nie znudzi się a smak jak dla mnie jest ok
Napisano Ponad rok temu
To oczywiście zależne jest od gustu smakowego, smażąc pierś z kurczaka 3 razy na tydzień w papirusie nie znudzi się a smak jak dla mnie jest ok
Dokładnie wszystko jest uzaleznione od tego co kto lubi. Ja jednak jestem zwolennikiem samodzielnego przygotowywania sosów czy też mieszanek przypraw.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Sałatka z kurczaka |
Kuchnia |
|
|
||
Pierść z Kurczaka zapiekana w Papryce |
Kuchnia |
|
|
||
10. Gotuj z Akopem - Makaron po chińsku z filetem z kurczaka. Przepis 2 |
Filmy |
|
|
||
Klopsiki z kurczaka |
Kuchnia |
|
|
||
Pierś kurczaka w sosie miodowo-keczupowym na ostro |
Kuchnia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wątróbka
- Ponad rok temu
-
Dieta redukcyjna dla BABKI
- Ponad rok temu
-
Redukcja
- Ponad rok temu
-
Pierwsza dieta do oceny - początkujący
- Ponad rok temu
-
Produkty przy cukrzycy typu 2
- Ponad rok temu
-
Zapotrzebowanie kaloryczne
- Ponad rok temu
-
Ocena diety
- Ponad rok temu
-
Dieta od "Czarny Furiat" spekulacja !
- Ponad rok temu
-
Dieta LOW CARB - do oceny
- Ponad rok temu
-
Jak przyrządzić owsianke?
- Ponad rok temu