Siema, mam pytanie co do twarogu, ile może on stać otwarty w lodowce, gdyż ja jem go tylko 65g na dzien a w paczce jest 250g. Wiec ile dni może stać w lodówce, po ilu dniach juz nie bedzie nadawal sie do zjedzenia?
Twaróg pytanie
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli po otwarciu szczelnie go zabezpieczasz (np. folią spożywczą) to moim zdaniem może trochę poleżeć Osobiście zazwyczaj od razu rozrabiałem twaróg do jedzenia (gdy stosowałem do pieczywa) i później go zamykałem. Zwykle stał w lodówce te max 4 dni i nie zauważyłem jakichkolwiek problemów po spożyciu.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Patrz na datę ważności, jednak jak długo będzie leżał po otwarciu to może go być troszkę czuć i może się zrobić obślizły.
Kiedyś jak nie zauważyłem w sklepie i kupiłem z krótką datą to po otwarciu właśnie taki obślizły był i troszkę brzydko pachniał
Napisano Ponad rok temu
Ja zawsze sprawdzam organoleptycznie, czyli patrzę czy nie ma pleśni, jaki ma zapach.
Równie bywa, zależy od tego w jakiej temperaturze go trzymasz tak w ogóle.
Można go mrozić z tego co wiem.
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej spożywać w jak najkrótszym czasie po otwarciu. Można mrozić choć osobiście jestem zwolennikiem spożywania jak najświeższych produktów by mieć pewność co do ich wartości odżywczych.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
U mnie twaróg leży maksymalnie 4 dni. Ale staram się go zjeść w ciągu dwóch dni. Czasami w sklepach znajdziesz mniejsze opakowania, może to jest dobre wyjście dla Ciebie?
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy tak czasami - w większości sklepów możesz znaleźć opakowania poniżej 250g. Ewentualnie możesz kupować normalne porcje i je dzielić na mniejsze. Pozostałe do lodówki lub zamrażarki.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Ja robię twaróg z jogurtem cebulką szczypiorkiem i rzodkiewką, wystarcza nam na kolacji i śniadanie, dłużej staram się go nie przechowywać
Napisano Ponad rok temu
Twaróg można komponować na tak wiele sposób, że naprawdę może być często serwowany. Osobiście uwielbiam łączyć go z jogurte, świeżą cebulką i wspomnianym szczypiorkiem, do tego suszone pomidory, ogórek kiszony, trochę podprażonego słonecznika i czasami dodanie gotowanego jajka. Duże znaczenie mają dla mnie przyprawy. Jak dla mnie najlepiej sprawdzają się do tego: czarnuszka, czosnek, tymianek, sól himalajska, pieprz czarny.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Z tego, co się orientuję to produkty o krótkiej trwałości, takie jak biały ser, twarożek najlepiej przechowywać na środkowej półce. Myślę, że najlepiej jak zjesz go w ciągu trzech dni. Na pewno ważne byś go odpowiednio zabezpieczył. Oczywiście przed kolejnym jego spożyciem spróbuj odrobinę sera i sprawdź, jaki jest jego smak i czy nadal nadaje się do spożycia. Zastanawia mnie czy nie możesz kupować mniejszych opakowań? Mi się udało kupić takie po 70 gramów chyba. Podczas diety są o wiele lepsze niż takie duże opakowania. Sama teraz trzymam dietę, ćwiczę, zażywam spalacz tłuszczu www.trizer.pl więc zaczęłam zwracać uwagę na to jak pakowane są produkty i jak najlepiej je wykorzystać, aby nie zepsuły się.
Napisano Ponad rok temu
taki twarożek z warzywami jest najsmaczniejszy wiosna i late kiedy warzywa są smaczne i świeże
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Już niedługo rozpocznie się sezon na wszelkiego rodzaju owoce jak borówki, truskawki czy czereśnie - nic tylko czekać na słodki twarożek .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Ja juz nie mogę się tego doczekać ponieważ uwielbiam owoce szczególnie te sezonowe
Napisano Ponad rok temu
A ja własnie nie przepadam za owocami sezonowymi a szczególnie za truskawkami
Napisano Ponad rok temu
Wczoraj zakupiłem borówki na targu - kozak do II śniadania! Nie mówię tutaj o borówkach amerykańskich, a drobnych leśnych Do tego jeżyny i nie mam pytań .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Leśne to nie borówki tylko jagody, bardzo pyszne
Oczywiście, ze borówki. Istnieje kilka odmian tych owoców, a potoczna nazwa to "jagody".
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ryż- jak przyrządzić dobrze ryż
- Ponad rok temu
-
Ryż, Makaron . Pytanie
- Ponad rok temu
-
Zdrowe, pożywne oraz dietetyczne placuszki :)
- Ponad rok temu
-
Blender, wyciskarka czy sokowirówka ? Soki w domu.
- Ponad rok temu
-
Blender do masła orzechowego
- Ponad rok temu
-
Co zrobić by szybko przytyć ?
- Ponad rok temu
-
Rybka ;]
- Ponad rok temu
-
Kurczak ;D
- Ponad rok temu
-
Co sądzicie...
- Ponad rok temu
-
Makaron. Makrosy
- Ponad rok temu