Siema jestem juz po dłuższej ogólnorozwojowce i chce zacząć robić poważne treningi dzielone na partię. Dietę mam z ujemnym bilansem bo robie redukcję Co myślicie o treningu 4 dniowym:
Poniedziałek - Klata, biceps
Wtorek - Plecy, triceps, przedramie
Czwartek - Barki, kaptury
Piątek - Nogi
Na klatę, plecy, barki robie 4 serie po 12-10-8-6 w miarę możliwości na mniejsze partie robię po 3 serie o tym samym zakresie powtórzeń
Mam pytanko, ile serii i powtórzeń odnośnie przedramienia, kapturow i nóg?
Czy ćwiczenia co tydzień muszą być takie same czy mogę wprowadzić jakieś zmiany? Jeśli tak to co ile mogę zmieniać ćwiczenia?
Jakie polecacie najbardziej efektywne ćwiczenia na mięśnie brzucha? Ile razy tygodniowo je wykonywać i lepiej robić je normalnie seriami czy parę ćwiczeń jako jeden obwód bez przerwy?
Dowiedziałem się, że przy redukcji nie powinno się wykładać wszystkich kart od razu czyli nie wrzucać 30 minut areobow tylko stopniowo, a więc jaki czas tych aerobow. Ile razy w tygodniu i co ile zwiększać o ile?
Dzięki Za odpowiedzi i pozdro
Split? Pytania o treningu i aerobach
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Split? Pytania o treningu i aerobach
Połączenie partii jest ok. Skoro trenujesz raz na tydzień wiec trening musi byc mocny i intensywny.
Zakres serii i powtórzeń dobry,nogi są również duża partia daj na nie 4 serie ,na łydki 3 serie.przedramion i kaptury 3 serie.
Ćwiczenia możesz stosować te same lub co tydzień zmieniać np raz na klatę robisz wyciskanie sztangi płasko,a drugie ćwiczenie wyciskanie hantli skos. To następny trening zrób na plaskiej hantlami a na skosie sztangą.
Brzuch trenuj dwa,trzy razy na tydzień ,ćwiczenia to skręty tułowia z odciązeniem,allahy,podciaganie kolan do brzucha w zwisie na drążku,brzuszki na ławce skośnej.
Cardio rob po treningach siłowych zacznij od 15 minut i co tydzień zwiekszaj o 5 minut.
Zakres serii i powtórzeń dobry,nogi są również duża partia daj na nie 4 serie ,na łydki 3 serie.przedramion i kaptury 3 serie.
Ćwiczenia możesz stosować te same lub co tydzień zmieniać np raz na klatę robisz wyciskanie sztangi płasko,a drugie ćwiczenie wyciskanie hantli skos. To następny trening zrób na plaskiej hantlami a na skosie sztangą.
Brzuch trenuj dwa,trzy razy na tydzień ,ćwiczenia to skręty tułowia z odciązeniem,allahy,podciaganie kolan do brzucha w zwisie na drążku,brzuszki na ławce skośnej.
Cardio rob po treningach siłowych zacznij od 15 minut i co tydzień zwiekszaj o 5 minut.
TRENING CZYNI MISTRZA, CHEMIA CZYNI CUDA!!!!!