Chcialem zapytac sie o polaczenie tych 2 rzeczy
Mam 20 lat 180cm wzrostu i 90kg masy 2 pierwsze kratki na brzuchu odkryte.
Na MT chcialem chodzic czysto hobbystycznie 2x w tyg na silownie chodze ok 5x w tygodniu. Chcialem sie zapytac o mozliwe spadki masy , jak sie przed tym zabezpieczyc.
wiem ze na MT chodzi o szybkosc lecz glownym celem jest masa mt tylko jako podstawa kopniec , uderzen i samoobrony. Czy samo BCAA wystarczy jako zabezpieczenie? Jezeli chodzi o diete mam w niej duzo weglowodanow i bialek. Bardzo kaloryczna dieta z racji tego ze jestem na masie.
Kulturystyka i Muay Thay :)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do wypowiedzi mojego przedmówcy dodam, że najłatwiej jest podbić kaloryczność diety poprzez większe spożycie tłuszczów, bo 1 gram tłuszczu dostarcza ok. 9 kcal (kilokalorii), natomiast 1 gram węglowodanów tylko 4 kcal.
Oprócz dużej ilości białka i węglowodanów powinieneś też w diecie dostarczać pewnych ilości tłuszczów - ok. 1 g na kg masy ciała.
Wylicz sobie ile dokładnie dostarczasz jakich składników odżywczych.
Bierz BCAA przed każdym treningiem w ilości 1 g na każde 10 kg masy ciała, dodatkowo zadbaj o odpowiednią ilość składników odżywczych i powinno być dobrze.
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ocena sylwetki, słabe partie mięśniowe, porady planu treningowego
- Ponad rok temu
-
FBW ocena treningu
- Ponad rok temu
-
Kilka rad dla aktywnego 52-latka
- Ponad rok temu