Potrzebuje pomocy z ulozeniem diety na mase !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podstawowy problem polega na braku określonego celu: budowa masy czy też redukcja ?
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Podstawowy problem polega na braku określonego celu: budowa masy czy też redukcja ?
Chodzi o mase (sory ale wydawalo mi sie ze pisalem gdzies jaki jest moj cel)
Napisano Ponad rok temu
"Sportowy tryb życia" uczy systematyczności - polecam przygotowywać posiłki dzień wcześniej. To chyba jednak z najlepszych metod na regularne jedzenie. Ewentualnie polecam przenośną wersję posiłku tj. serek wiejski + płatki jaglane/gryczane + orzechy.
Co do samego budowania masy to pamiętaj o diecie z nadwyżką kaloryczną. Poczytaj również co nieco o samym procesie budowy:
http://www.fabrykasi...-mase-miesniowa
http://www.fabrykasi...-zbudujesz-masy
Napisano Ponad rok temu
"Sportowy tryb życia" uczy systematyczności - polecam przygotowywać posiłki dzień wcześniej. To chyba jednak z najlepszych metod na regularne jedzenie. Ewentualnie polecam przenośną wersję posiłku tj. serek wiejski + płatki jaglane/gryczane + orzechy.
Co do samego budowania masy to pamiętaj o diecie z nadwyżką kaloryczną. Poczytaj również co nieco o samym procesie budowy:
http://www.fabrykasi...-mase-miesniowa
http://www.fabrykasi...-zbudujesz-masy
Rozumiem wszystko. Chodzi tylko o to ze nie wiem kiedy mam jesc "obiad" bo jak pisalem wczesniej w pon,wt i srode koncze o 15:30. W czwartek o 11:20 a w piatek o 13:50 wiec nie wiem tak naprawde kiedy ustalic sobie ten "obiad".
Czy nie bedzie najlepszym rozwiazaniem poprostu ustalic sobie obiad na 15:40 dzien w dzien ? aby godzina obiadu sie nie zmieniala, a gdy bede konczyl szybciej np. tak jak w czwartki lub piatki to sobie cos malego zjem az do 15:40 ?
lub moze lepiej poprostu ustalic sobie obiad na druga przerwe czyli na 11:20 i wtedy jezeli bede bardzo glodny w czwartki i w piatki to zjem cos malego ale nie bede tego wliczal w posilki ? mowie tylko o malym dodatkowym jedzeniu tylko w czwartki i w piatki bo jezeli zjem cos o 11:20 to spokojnie wytrzymam do 15:30 bez jedzenia ale jak np. bede konczyl szkole o 11:20 tak jak w czwartki to jak to wiadomo z nudow mysli sie tylko o jedzeniu....
Użytkownik seba8118 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nigdy nie dopuszczaj do sytuacji, że będziesz odczuwał głód. Nasili to procesy kataboliczne, które nie są pożądane u osób ćwiczących. Cóż, pomysł ustalenia stałej godziny jest rozwiązaniem, a dodatkowo warto wrzucić sobie niewielki posiłek w te problematyczne dni czyli czwartek i piątek.
Użytkownik Abetalipoproteinemia edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nigdy nie dopuszczaj do sytuacji, że będziesz odczuwał głód. Nasili to procesy kataboliczne, które nie są pożądane u osób ćwiczących. Cóż, pomysł ustalenia stałej godziny jest rozwiązaniem, a dodatkowo warto wrzucić sobie niewielki posiłek w te problematyczne dni czyli czwartek i piątek.
Co oznacza "Nasili to procesy kataboliczne, które nie są pożądane u osób ćwiczących"
Czyli jak zjem cos malego w te czwartki i piatki az do 15:30 to bedzie spoko luz ? mam to (male cos) wliczac w diete czy raczej nie ?
Napisano Ponad rok temu
Wliczaj w dietę, ale moim zdaniem doprowadzenie do głodzenia jest niekorzystne dla naszego organizmu. Właśnie przez wspomniany katabolizm czyli wszelkiego rodzaju procesy prowadzące do rozpadu w tym między innymi białek, które zostały zsyntezowane po aktywności fizycznej.
Napisano Ponad rok temu
Wliczaj w dietę, ale moim zdaniem doprowadzenie do głodzenia jest niekorzystne dla naszego organizmu. Właśnie przez wspomniany katabolizm czyli wszelkiego rodzaju procesy prowadzące do rozpadu w tym między innymi białek, które zostały zsyntezowane po aktywności fizycznej.
Wiem ze jest to niekorzystne dla swojego organizmu tez dlatego mowilem o "malej przekasce". To takie ostatnie pytanko, masz moze jakis pomysl co bym mogl sobie dodac jako przekaske ? chodzi mi o cos malego ale dosyc sytego abym np. od tej 11:20 do 15:30 spokojnie wytrzymal bez odczuwania glodu...
Napisano Ponad rok temu
Mi tam z pomocą przyszedł [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i mam dobrą dietę ułożoną, może też się zgłoś do specjalisty, pewnie też bez problemu byś dostał dobrą diete.
Napisano Ponad rok temu
Wiem ze jest to niekorzystne dla swojego organizmu tez dlatego mowilem o "malej przekasce". To takie ostatnie pytanko, masz moze jakis pomysl co bym mogl sobie dodac jako przekaske ? chodzi mi o cos malego ale dosyc sytego abym np. od tej 11:20 do 15:30 spokojnie wytrzymal bez odczuwania glodu...
Cóż pomysłów jest wiele - ja najczęściej wybieram opcje serka wiejskiego z bakaliami lub płatkami musli oraz jakimś owocem jak banan czy jabłko. Niekiedy wybierałem się do piekarni po zakup jakiejść gotowej kanapki z kurczakiem bądź łososiem - pomimo majonezowego sosu warto ją zjeśc bo lepsze to niż głód . Wszystko zależy tylko i wyłącznie od CIebie.
Napisano Ponad rok temu
Cóż pomysłów jest wiele - ja najczęściej wybieram opcje serka wiejskiego z bakaliami lub płatkami musli oraz jakimś owocem jak banan czy jabłko. Niekiedy wybierałem się do piekarni po zakup jakiejść gotowej kanapki z kurczakiem bądź łososiem - pomimo majonezowego sosu warto ją zjeśc bo lepsze to niż głód . Wszystko zależy tylko i wyłącznie od CIebie.
Wielkie dzieki za te wszystkie odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Nie ma problemu - w razie kolejnych pytań pisz śmiało!
Napisano Ponad rok temu
Nie ma problemu - w razie kolejnych pytań pisz śmiało!
Bede pamietal