Cześć,
Jestem tu nowy, więc na początku chiałem powiedzieć cześć. Mam nadzieje, że uda mi się opisać nurtujący mnie problem, ale zaczne od początku.
Mam 29 lat. 2 lata temu miałem operacje po której przytyłem 16 kilo. Moim celem jest nie tylko zgubić zbędny balast, ale też wyrzeżbić swoje ciało. Trenować zacząłem w marcu 2015 roku od lekkiego przyzwyczajenia ciała do treningu. Zacząłem od treningu obwodowego - sami wiecie najlepiej początkowo maszyny + nieśmiałość w zdobywaniu sprzętu skutkowało słabymi wynikami i masa ciała w sumie się nie zmianiała. Przy wadze 85kg i wzrości 175 cm ilość tkanki tłuszczowej wynosiła 24%. Wyniki te załamały mnie i zainwestowałem w pomoc trenera personalnego. Trenowałem z nim 10 tygodni w każdą sobote, a na tygodniu przeprowadzałem trening korzystając z jego zaleceń.
Obecnie liczby nieznacznie się zmieniły
Masa ciała spadła z 85 na 82 kg, procentowo wygląda to lepiej 24%-->19%.
Niestety moj trener nie może mnie dalej trenować ze względu na kontuzję której się nabawil i postanowiłem do końca roku pracować samemu, dlatego licze na waszą pomoc.
Powiedzcie mi proszę czy na podstawie danych jakie zamieściłem radzicie mi zmiane treningu z ogólnego na trening na mase lub rzeżbe i jakie, jeżeli powininem zażywać suplementy. do tej pory moje treningi wyglądały jak poniżej.
Poniedziałek:
Klatka i ręce
Klatka:
rozpiętki ławka skośna 3 serie
wyciskanie ławka skośna 3 serie
krzyżowanie ramion na bramie 3 serie
Ręce:
Biceps
podnoszenie sztangi stojąc 3 serie
podnoszenie hantli siedząc 3 serie
Triceps
wyciskanie francuskie hantlami 3 serie
prostowanie ręki na wyciągu 3 serie
Sroda:
Plecy
Wioslowanie -3 serie
ściąganie drożka z wyciągu górnego 3 serie
Nogi:
Wypychanie na suwnicy 3 serie
Prostowanie nóg w siadzie 3 serie
Sobota:
Trening ogólny z trenerem
Dni nie parzyste - streczing do tego trening aerobowy podczas każdej sesji treningowej - bieżnia, orbitrek ok 20 min
Suplementacja:
Białko Inkospor pro 80.
Licze na waszą pomoc ponieważ jak widzicie z opisu jestem mniej niż początkujący . Z góry dziękuje za pomoc i dyskusje.
Pozdrawiam