Czy w początkowym stadium ćwiczeń, powinienem zaczynać właśnie od ogółu, czy skupić się na konkretnych partiach ciała?
Trening ogólnorozwojowy
Napisano Ponad rok temu
Od ogółu. Nie szalej z ciężarami na początku, bo będziesz miał zakwasy.
Napisano Ponad rok temu
Nie chodzi tu o zakwasy bo jak nie ćwiczył wcześniej to i tak będzie je miał. Ale przede wszystkim chodzi o poprawną technikę. Trening powinien opierać się na ćwiczeniach wielostawowych czyli z treningów poelcam FBW.
Napisano Ponad rok temu
No tak ale jak dowali ciężaru to będzie miał dłużej te zakwasy czyli = większa przerwa
Napisano Ponad rok temu
Skąd to stwierdzenie?
Zakwas jak zakwas... to nie jest zalezne od tego jak dużo tego ciężaru nałożysz..... a od prawidłowo przeprowadzonego treningu, nawet zaawansowani je mają...bo możesz nawet małym ciężarem poturbować mięśnie że bedziesz je mial
Tak ja mowiłem juz wyżej nie skupiać się na ciężarze a bardziej na prawidłowej technice.
Napisano Ponad rok temu
Czy w początkowym stadium ćwiczeń, powinienem zaczynać właśnie od ogółu, czy skupić się na konkretnych partiach ciała?
Zależy co jest Twoim celem, jeśli zależy Ci głównie na masie i sile skup się na ogóle. Jeśli zależy Ci na poprawie wyrazistości mięśni no to się skupiaj na poszczególnych partiach, tylko licz się z tym iż z automatu zachamujesz przyrost mięśnia i siły.
Napisano Ponad rok temu
Witam na forum Fabryki
Ja już kiedyś pisałem artykuł na temat podziału ćwiczeń na partię mięśniowe.
Na początku będzie to ciężki wybór, a na pewno jeżeli wcześniej nie miałeś do czynienia ze sportem.
Stanowczo radzę najpierw wprowadzić ćwiczenia ogólnorozwojowe. W ten sposób wzmocnisz swoje ciało i
przyzwyczaisz mięśnie do wysiłku. Kiedy będziesz miał wystarczająco siły możesz skupić się na
poszczególnych partiach, taka kolejność pozwoli na szybszy progres w przyszłości
Pozdrawiam
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]