czy rano mogę brać kreatynę popijając wodą z miodem
Kreatyna
Napisano Ponad rok temu
kreatyne najlepiej spozywac około treningowo
ok czyli bezpośrednio przed i po trenigu ale przed musi być z karbo czy może być z miodem a po z karbo
Napisano Ponad rok temu
a po co ten miód, jakie on ma mieć znaczenie? Jak wiadomo kreatyna lepiej się wchłania z pokarmem a posiłek przedtreningowy najlepiej zjeść około godziny przed treningiem a kreatynę bierze się około 30min przed treningiem, a po brać bezpośrednio kreatynę i po 20-30minutach zjeść posiłek bogaty w białko i węgle.
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chodzi o miód podejrzewam, że chodzi o walory smakowe. W większości przypadków kreatyna jest bezsmakowym preparatem - to lekcja na przyszłośc by szukać suplementów, które posiadają jakiś smak
Jak dla mnie nie ma sensu dodawać miodu. Warto "przecierpieć" i na przyszłośc zainwestować w inny preparat, którego suplementacja nie będzie katorgą.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
bezsmakowy najlepszy , ma być efekt po tym a nie delektować się smakiem
proch do gęby i zapitka wodą
Napisano Ponad rok temu
smakowa, kreatyna to, chemia, sztuczne slodziki, Barwników, i polepszacze, smaku..
a, miód ma być stosowany do krety, jako nośnik, zamiast np, dekstrozy, lub glukozy...
Napisano Ponad rok temu
bezsmakowy najlepszy , ma być efekt po tym a nie delektować się smakiem
proch do gęby i zapitka wodą
Zgadzam się - pamiętam, że gdy pierwszy raz brałem bezsmakowe mono to poczułem się jakby tona tynku wpadła mi do ust
Miód, to źródło węglowodanów,
smakowa, kreatyna to, chemia, sztuczne slodziki, Barwników, i polepszacze, smaku..
a, miód ma być stosowany do krety, jako nośnik, zamiast np, dekstrozy, lub glukozy...
Osobiście jestem zwolennikiem bezsmakowej - tańsza, a zaoszczędzone pieniądze lepiej przeznaczyć na jakiś dobry magnez, który zintensyfikuje działanie tego suplementu.
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się - pamiętam, że gdy pierwszy raz brałem bezsmakowe mono to poczułem się jakby tona tynku wpadła mi do ust
Osobiście jestem zwolennikiem bezsmakowej - tańsza, a zaoszczędzone pieniądze lepiej przeznaczyć na jakiś dobry magnez, który zintensyfikuje działanie tego suplementu.
Napisano Ponad rok temu
siemanko chodziło mi o miód jako nośnik kreatyny po treningu nie ma problemu bo pije karbo .Czy podpowie mi ktos jak ograniczyc do minimum spadki po TREC Nitrobolon
Napisano Ponad rok temu
Z tego co widzę na skład występuje tam jedynie Ester Etylowy kreatyny, a większość składu stanowią formuły przedtreningowe. Dlatego przypuszczam, że na obecnych treningach nie oszczędzasz się. Sposobów na ograniczenie spadków jest kilka. Osobiście preferuje przejście na bardziej umiarkowany plan treningowy, który pomoże w zapobieżeniu katabolizmu i podtrzyma osiągnięte efekty, a równocześnie pomoże w regeneracji organizmu. Warto też włączyć jakieś aminokwasy - sam stosowałem glutaminę (wiem, wiem to nie działa, ale badania badaniom nie równe i na każdego działa co innego).
Znam też kilka osób, które po prostu robiły sobie jakiś tydzień przerwy i wracały na siłownię. Oczywiście przy tym trzymały bardzo restrykcyjnie dietę żeby utrzymać odpowiedni poziom reakcji anabolicznych w organizmie. Są również tacy, którzy przechodzą od razu na proces redukcyjny - spadki w tym czasie będą nieuniknione jednak dopięta dieta, plan i suplementacja (amino+białko) pozwolą na minimalizację tych skutków.