Witajcie. Jestem na redukcji. 178 cm, 87 kg. Chciałbym spaść do 80 kg.
Wcześniej redukowałem 10 kg w ciągu 3 miesięcy ale było to kilka lat temu.
Obecnie
Siłownia x2 , bieganie x2 Biegam od kilku tygodni.
We wrześniu tego roku chcę wziąc udział w zbiorowym biegu na 10 km dla własnej satysfakcji. Biegam już po lesie 5 km.
Nurtuje mnie problem odżywiania gdyż występuje u mnie nadmiar insuliny po posiłku co w dużym stopniu ogranicza spalanie tkanki tłuszczowej i przez tą insulinę mam spadki cukru i jestem ciągle głodny.
Po godzinie od podania glukozy insulina skoczyła na 160 przy prawidłowym cukrze 140 po czym na szczęście w drugiej godzinie opadła do normalnego stanu jednak cukier do poziomu 37
gdzie już byłem bardzo słaby.
Jak waszym zdaniem powinien wyglądać u mnie system odżywiania aby insulina była na niskim poziomie i po węglowodanach nie wylatywała w kosmos.
1 opcja:
low carb z niską podażą tłuszczu z dużą ilością białka np
węglowodany 4g/kg głównie złożone(chleb razowy,płatki owsiane,ryż brązowy)
tłuszcz 0,5/kg
białko 2g/kg
posiłki co 2-3 godziny w posiłku max 30-40 g węglowodanów?
czy zmniejszyć węglowdany do poziomu max 100-150 g dziennie
dodać większą ilość tłuszczu?
białko 2g/kg?