Witam, otóż jakiś czas temu wyczytałem, że po treningu nie do końca jest wazne co jemy, lecz ile, że ważny jest jak najbardziej syty posiłek (wykluczając "śmieciowe" jedzenie) i chciałem się zapytać czy warto stosować tą metode. Drugim pytaniem jest czy jako ektomorfik musze jeść całkowicie czysto? Póki co jem powiedziałbym tak pół na pół, zazwyczaj gdy idę do sklepu kupuje sobie jakieś bułki na przekąske po obiedzie, serek wiejski i coś słodkiego (np draże) dla kalorii i węgli, reszte wszystko domowe. I jako ostatnie to to, że przez ostatni tydzień waga zaczęła iść do góry i przytyłem 2kg, "diete" mam taką jak powyżej, a ćwiczę 3,5 miesiąca i czym to jest spowodowane? Jeżeli macie jakieś rady co do odżywiania się i tego wszystkiego to chętnie przyjme
Posiłek po treningu i kilka pytań.
Napisano Ponad rok temu
Powiem ci że słaba dieta,bo nie wiem co rozumiesz pod domowe żarcie Jako ekto po treningu powinieneś od razu wciągać 1 gram węgli na kg masy ciała z ok. 15 gramami białka.
Napisano Ponad rok temu
Zdaje sobie sprawe, że nie jest najlepsza, ze względu na to, że nie mam duzych możliwości finansowych i ograniczyłem to wszystko, a przez domowe żarcie, no tak mogłem sprostować, chodzi mi o jajecznice, na obiad zazwyczaj jest chude mięso, dużo wędlin, serów itp. A ten posiłek po treningu to musi być to zwyczajny obiad, czy normalnie moge wszystko wciągać? i jak z tym uzupełnianiem, czy musze jeść kompletnie zdrowo?
Napisano Ponad rok temu
Wędlini tanie nie są to to najgorszej jakości jedzenie. Dobra dieta nie jest droga.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Z tego co czytałem to najmniejsze koszty dzienne dobrej diety to około 15zł lecz nie moge sobie pozwolić na to.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1kg ryżu w markecie kosztuje niecałe 3zł masz żarcia na 2 dni jeżeli chodzi o węgle.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
To jakieś jeszcze sugestie w miare przystępnie cenowo? i czy to moje jedzenie musi być czyste, czy moge zapełniać je różnymi słodyczami itp?